Davutoğlu Hurriyet Treni'nde

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu Hurriyet Treninde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2011 00:41

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hürriyet Gazetesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürlüğü iş birliğinde Konya'ya gelen “Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlüktür” trenini gezdi.

Haberin Devamı

Konya Garı'na gelişinde çok sayıda öğrencinin karşıladığı treni, Bakan Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Tiyatro, konferans ve çeşitli etkinliklerin gün boyu devam edeceği Hürriyet Treni, ardından bir sonraki durağı olan Afyon'a gidecek.

MERSİN SÖZLER TUTULSUN İSTİYOR

Emel ARMUTÇU - earmutcu@hurriyet.com.tr

/images/100/0x0/55eb48bcf018fbb8f8b741f5

Hürriyet Treni, dün sabah yağan sağanak yağmura rağmen Mersinliler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Yine “dost” şehirdeyiz; onlarca farklı kültürün bir arada yaşayabildiği, mezarlığında Müslümanların Hıristiyan ve Yahudilerle birlikte yattığı, cenaze namazlarının ayrı dualarla birlikte kılındığı, 321 kilometre sahil şeridi, serbest bölgesi, limanı, meyve bahçeleri ve gelecek umutlarıyla Mersin’de.

Yine de daha önceki karşılaşmalarımızda olduğu gibi Mersin, Kürt göçüyle gelen bir Mersin’i daha yaşatıyor içinde. Doğu’dan aldığı göç hafiflemiş de olsa, sorunları günümüze ve geleceğe taşıyor. Limonlar dallarda kalıyor, yeterince kazandırmadığı için toplanmıyor, Anamur muzu hâlâ Çikita’dan ucuz.

Haberin Devamı

Gelecek umutları

Konferans Vagonu’nda Devlet Bakanı Zafer Çağlayan anlatıyor: Mersin’in kitle turizminde Antalya’nın tek alternatifi olduğunu, bu nedenle Kazanlı’ya 7600 yatak kapasiteli bir turizm kompleksi kuracaklarını; kente beş serbest bölge daha kazandıracaklarını söylüyor.
Bu serbest bölgelerde yat üretimi, ikinci el otomobil ve iş makinesi bakımı ve satışı, lojistik, aktarma merkezi ve tarım ürünleri işleme ve paketlemesi yapacaklarını, kentte yüzde 16’lara varan işsizlik oranını düşüreceklerini ekliyor.

Ardından, 30 milyon kapasiteli uluslararası havaalanı, fuar kompleksi, 2013 Akdeniz Oyunları’nı kazanması nedeniyle yapılacak 33 bin kişilik stadyum, spor ve toplantı salonları, olimpik havuzlar ve 28 yıl aradan sonra Süper Lige çıkan Mersin İdman Yurdu geliyor.

Ya Akkuyu?

Haberin Devamı

İnanılmaz güzellikteki Akkuyu’ya sırayı biz getiriyoruz. Turizm cenneti yapılmaya çalışılan bir kentte, nasıl, diyoruz. “Olur olur” diyor Bakan Çağlayan: “Nükleer’e karşı olanlar gitsin Rusya’dakileri kapattırsınlar, bizim yapacağımız santralin insan sağlığına ve çevreye hiçbir zararı yok.”

Yeniden Mersin İdman Yurdu’na dönüyor: “İnanç çeşitliliği en fazla olan şehir Mersin. Hepsi takımının şampiyonluğuna, Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Yahudi olduğuna bakmadan birlikte sevindi. Şimdi yapacağımız yatırımlarla 28 bin kişiye istihdam sağlayacağız.”
Bakan ayrıldıktan sonra, kentin muhalefet partileri ve sivil örgütleriyle devam ediyoruz Mersin’i konuşmaya. Mersin, Çukurova’nın diğer kentleriyle birlikte, bölgesel olarak ele alınmak, bir bütün olarak kalkınmak istiyor. Bunun için yeterince potansiyeli olduğuna inanıyor, sadece yatırım ve destek bekliyor. Bakan Çağlayan’ın söyledikleri içinse “Biz hep vaat dinledik, ne zaman, ne zaman?” diye soruyor.

Haberin Devamı

Tantuni 12 Eylül yemeği

Davutoğlu Hurriyet Treninde

Eski bakanlardan Fikri Sağlar da önceki gece Hürriyet Treni’ni ziyaret etti ve Yalçın Bayer, Emel Armutçu, Banu Tuna, Kanat Atkaya ve DHA büro şefi Ali Şen ile Mersin üzerine sohbet etti. CHP’ye dönüşü Parti Meclisi tarafından henüz kabul edilmeyen Sağlar, kentin bu seçimlerde 4 MHP, 4 AK Parti, 3 de CHP milletvekili çıkaracağını düşünüyor. Sohbette Tantuni’nin tarihçesini de öğreniyoruz kendisinden: Meğer Tantuni bir 12 Eylül yemeğiymiş! Daha önce dürüm içine bolca sakatat yermiş Mersinliler. 12 Eylül’ün Sıkıyönetim Komutanı, bir gün falanca numaralı bildiriyle kentte “sakatat yemeyi” yasaklamış. Ciğer, kelle paça yerine etle dürüm yapmaya kalkarlarsa zarar edeceklerini gören dürümcüler, eti incecik doğrayıp bol malzemeyle karıştırdıkları Tantuni’yi icat etmek zorunda kalmışlar.

Haberin Devamı

MERSİN İSTASYONA AKTI

Davutoğlu Hurriyet Treninde

Mersin dün tam tekmil tren istasyonundaydı: Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Valisi Hasan Basri Gü-
zeloğlu, Emniyet Müdürü,  TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardar, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, TOBB yöneticileri, kadın girişimciler ve sivil toplum örgütleri, MHP, AK Parti, CHP il başkanları ve milletvekili adayları ve çocuklar…

ÇÖPDEMİR’DEN DEPREM EĞİTİMİ

Davutoğlu Hurriyet Treninde

DASK’ın Mersin’deki tren etkinliklerine katılan oyuncu ve sunucu Kadir Çöpdemir çocuklara anne babalarını harekete geçirmelerini öğütledi: “Hiç birimiz deprem riskinden muaf değiliz. 70 milyon nüfusu başka yere taşıyamayacağımıza göre davranışlarımızı değiştirmemiz lazım. Herkes depreme karşı önlemini alsın, depremden sonra açıkta kalmamak için zorunlu deprem sigortasını yaptırsın” dedi. Ali ŞEN - Mustafa ERCAN - Mustafa İNSAN / DHA

Haberin Devamı

BUGÜN KONYA, SALI AFYON’DAYIZ

Salı günü Hürriyet alan Afyonlulara Winx Club’dan “Bu Ne Karın Ağrısı” kitapçığı Hürriyet Hakkımızdır Treni’nden hediye.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!