Yeni kurulacak kentlere kaçın!

YAZ mevsimi geldi, kabusumuz başladı. Artık havalar iyice ısınmaya başlayınca, başta Ankara’nın en önemli bulvarları Meşrutiyet, Mithatpaşa, Tunalıhilmi, Cinnah ve öteki yerlerinden lağım kokuları yer üstüne püskürecektir.

Haberin Devamı

Bu pis kokularla yaşamak, Ankaralıların yıllardır kara kaderidir.
Çünkü; yıllar var ki, bu sayılan yerlerin altyapısına tek bir kazma vurulmamıştır.
Sayısız yeni inşaatlar yapılmış, oteller, gökdelenler kurulmuş ama altyapısına  bir çivi çakılmamıştır.
Daha şimdiden Ankara’nın altından kokular gelmeye başladıysa yandık.
Ankaralılara önerimiz var...
Yeni kurulan varoş kentlere kaçabilir, oralardan mekan satın alabilirler.
Oralarda her şey yeni!
Eski yerleşim yerlerinin ise, üstü Selçuklu’ya benzetilince, belki sıra altına da gelir!

C.Y.

LPG’liler ne yapsın

GEÇEN akşam alışveriş yapmak için Kentpark’a gittim. Aracım LPG’li olduğu için Kentpark’ın önönde bulunan açık otoparka park etmek istedim. Hemen iki üç kişi geldi burası Kentvale’ye ait ücret vereceksiniz dediler. Alışverişe geldiğimi  araç LPG’li olduğundan açık otoparka park etmem gerektiğini söylememe rağmen bir türlü dinletemedim. Yönetimde yetkili olduğunu söleyen bir kişi ‘bir hizmet karşılığı ücret alındığını alışveriş merkezinin yan yollarına park edebileceğimi’ söyledi. Ben de ‘hiçbir hizmet almadığımı neye karşılık ücret vermem gerektiğini bana söyleyin vereyim’ dedim ama ifade edemediler.
Eğer yan yollara aracımı park edeceksem neden AVM’ye gideyim ki. Halbuki park etmek istediğim akşam saatinde bu yer boştu. Boş yere aracımı koydurmayan Kentpark’ı kınıyorum.
İlhami ÇELİK-
(ilhami1957@mynet.com)

Haberin Devamı

‘Şehirciliğe aykırılık yok’

“ÇANKAYA’nın Ucubesine Kim İzin Verdi” (27.5.2011) başlıklı yazıya yapılan açıklama şöyle: “Birlik Mahallesi 406. Sokakta devam eden inşaatın yer aldığı parselin, Büyükesat Vadisi Kenstel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’nda bulunduğuna ilişkin tekzibe konu haberde yer alan karar, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14.02.2008 tarih ve 471 sayılı kararıdır. Parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları ise Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16.04.2008 tarih ve 1089 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Bu kararların hukuka uygun olduğu Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin 2008/866 E. ve 2008/445 E., Ankara 3. İdare Mahkemesi’nin 2009/1105 E. sayılı dosyalarında verilen kararlarda hükme bağlanmıştır. Dolayısıyla parsele 17.03.2009 tarihinde malik olan kişilerin, bu tarihten önceki Belediye Meclisi kararlarının alınmasında hiçbir etkileri yoktur, olamaz da!
Haberde geçen kararın ve imar planlarının, mahallinde yaptırılan keşif ve bilirkişi incelemesiyle ‘planların kademeli birlikteliği ilkesine’, ‘şehircilik ilkelerine’, ‘kamu yararına’, ‘planlama tekniklerine’, bunlardan dolayı 3194 sayılı İmar Kanunu’na, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73. maddesine dolayısıyla hukuka uygun olduğu yukarıda yer alan Mahkeme kararları ve bu Mahkemelere sunulan bilirkişi raporları ile sabittir. Bu nedenle söz konusu inşaatın ‘ucube’ olarak nitelendirilemeyeceği, ‘kreş alanını gasp etmediği’ ve ‘çevrede oturanların haklarını yok saymadığı’ konunun uzmanları ve Mahkemelerce tespit edilmiştir.
Av. Ahmet MUTLU

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Kıskançlığımızı ancak sevgi ile yenebiliriz.”
(Goethe)

Yazarın Tüm Yazıları