AkdaÄŸ'dan TÜSÄ°AD'a eleÅŸtiri

Güncelleme Tarihi:

AkdaÄŸdan TÃœSÄ°ADa eleÅŸtiri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2011 15:34

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, TÜSİAD’la polemiğe giren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı savunarak, "TÜSİAD artık seçkinler kulubü olmaktan vazgeçmelidir" dedi.

İnternet yasakları konusunda tartışmaya giren TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’i eleştiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a destek çıktı. Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından Palan Otel’de 18’incisi düzenlenen ’Sultan Sekisi’ toplantısınde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, polemiği Bülent Arınç başlattığı halde "TÜSİAD, hükümetimizin bir üyesi Başbakan Yardımcısı’yla ciddi bir polemik başlatt?" dedi. Bakan Akdağ, istemelerine karşın TÜSİAD’ın Erzurum’a şube açmadığını ileri sürerek şöyle dedi:

"Biz, Erzurum’da TÃœSÄ°AD ÅŸubesi istiyoruz. Nerede burada var mı? Ben bilmiyorum. TÃœSÄ°AD artık seçkinler kulubü olmaktan vazgeçmelidir. Nasıl ki sonradan kurulmuÅŸ olan MÃœSÄ°AD, TUSKAN ve yaklaşık 6 yıl önce kurulan sanayi dernekleri Anadolu sermayesi olarak bölgede bir ÅŸeyler yapmak arzusundaysa TÃœSÄ°AD’ın da Erzurum’a ÅŸube kurması lazım. Aksi takdirde yöneticilerinin samimiyetinden şüphe ederim. Uzaktan gazel okumak kolay. ’Kürt sorununu şöyle çözersiniz, demokratikleÅŸmeyi böyle halledersiniz’ aman ne kadar kolay. TÃœSÄ°AD’ı bölgeye hizmete çağırıyorum. TÃœSÄ°AD gelse de gelmesede biz üzerimize düşeni yapacağız."Â
 
"SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN MİMARIYIM"

Sağlık’ta yapılan dönüşümün dünya tarafından takdir edildiğini savunan Bakan Akdağ, "Siyasi ve ekonomik istikrar olmasaydı Sağlık Bakanı olarak bu dönüşümün mimarı olamazdım. Sağlığa kişi başına 600 dolar para harcıyoruz. ABD’de bu rakam 7 bin 200 dolar ama ülkemizde bu rakam 2002’de 200 dolar civarındaydı" dedi.

Toplantıda PKK terör örgütü ve siyasi destekçisi partiye tepki gösteren Bakan Akdağ, muhalefet partisi liderlerinin Başbakan Erdoğan’ı ’ihanetle’ suçlamasının haksızlık olduğunu belirtti.

DEMÄ°RYOLU PROJELERÄ° ELE ALINDI

’İpekyolu’nda Demiryolu’ sloganıyla yapılan 18’inci Sultan Sekisi toplantısında İstanbul-Ankara-Sivas-Erzurum-Avrasya hızlı tren ile Trabzon-Erzurum-Tebriz transit demiryolu projeleri ele alındı. Yılların özlemi olan projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan ERVAK Başkanı Erdal Güzel, ayrıca Erzurum’daki üniversitelerde ’Raylı Sistem Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’ adı altında bölüm açılmasını talep etti. Sultan Sekisi’nin 18’inci toplantısına Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, AKP Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bilim adamları katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!