Sivil plakalı makam araçlarıyla adliyeye geldiler

Güncelleme Tarihi:

Sivil plakalı makam araçlarıyla adliyeye geldiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2011 00:00

Emekli Hava İstihbarat Albay Hakan Büyük’ün Eskişehir’deki çiftlik evinde ele geçirilen belgelerin ardından Balyoz soruşturması kapsamında ifadeye çağırılan 9 komutandan 7’si şüpheli olarak ifade vermek için özel yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne sivil plakalı makam otomobilleriyle geldi.

Haberin Devamı

İfadeye çağrılanlar arasında Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı da vardı. Ancak Orgeneral Balanlı, avukatı aracılığıyla sağlık raporu göndererek adliyeye gelmedi.

İfade vermeye gelmeyen diğer komutanın adı ise öğrenilemedi. Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneraller Beyazıt Karataş, Nedim Güngör Kurutaş, Bülent Kocapabuç, Tuğgeneral Erhan Pamuk, Kurmay Albay Mehmet Örgen ve adı öğrenilemeyen bir komutan dün saat 14.00 sıralarında arka arkaya sıralanmış 4 otomobille Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Hâkim ve savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye giren 5 general, 1 amiral ve 1 kurmay albay bekleme odasına alındı. Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar 15.00’ten itibaren komutanların tek tek ifadesini aldı.

Haberin Devamı

Serbest bırakıldılar

7 muvazzaf asker, savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

6 asker tutuklanmıştı

Eskişehir’de yapılan aramada ele geçirilen yeni belgelere ilişkin aralarında emekli Albay Büyük ile Hava Kuvvetleri’nde görevli Hâkim Albay Bülent Güncal ile Kurmay Albay Mehmet Erkorkmaz’ın da bulunduğu 6 asker darbeye teşebbüs iddiasıyla tutuklanmıştı. Sahte çürük raporu davasının tutuklu sanığı Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok da geçtiğimiz günlerde ifadeye çağrılmış ancak sağlık sorunları gerekçesiyle ifade vermeye gelmemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!