"206 bin öğrenci yararlanacak"

Güncelleme Tarihi:

206 bin öğrenci yararlanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 13:13

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, yol güvenliği alanında Türkiye'nin en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak nitelediği “Sokakta İlk Adımlar”dan, bu eğitim öğretim yılında İstanbul'daki bin 644 okulda, 206 bin 895 öğrencinin yararlanacağını söyledi.

Türkiye'de 9 yıldır sürdürülen Sokakta İlk Adımlar sosyal sorumluluk projesi kapsamında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Renault Mais işbirliği ile öğretmenlere otomobil ve motor sporları eğitim kompleksi Autodrom'da güvenli sürüş eğitim desteği veriliyor.

Ceylan Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Sokakta İlk Adımlar'ın, geleceğin yetişkinleri olacak öğrencileri erken yaşta yol güvenliği bilinciyle tanıştırmayı amaçladığını hatırlattı.

Sokakta İlk Adımlar'ın, yol güvenliği alanında Türkiye'nin en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Aybar, trafikte çocukların yetişkinlere göre daha ciddi risklerle, tehditlerle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, şunları kaydetti:
“Sokakta İlk Adımlar projesinden, bu eğitim öğretim yılında İstanbul'daki bin 644 okulda, 206 bin 895 öğrenci yararlanacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Muammer Yıldız'ın değerli katkılarıyla farklı bir projeye daha imza atıyoruz. Öğrencilerimizi bu konuda eğiten sevgili öğretmenlerimizi de unutmadığımızı göstermek istedik. İstanbul kentinde görev yapan tüm ilköğretim öğretmenlerine Autodrom'da bir güvenli sürüş teknikleri eğitimi sunuyoruz.

Bu sayede öğretmenlerimiz öğrencilerimize yol güvenliği konusunda teorik bilgilerin yanı sıra pratik bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı bulacaklar. 2011'de projemizden toplam 800 bin öğrenci yararlanmış olacak ve inanıyorum ki bu 800 bin öğrenci kentlerimizde gönüllü trafik elçileri gibi çalışacak. İnanıyorum ki onlar, yollarımızda saygılı ve örnek alınan yurttaşlar olarak yaşayacaklar. Önümüzdeki yıl projenin 10. yılı. İnşallah bir milyon 200 bin öğrenci olacak, bir sezonda bu eğitimi alan...”

MÜRACAAT BAŞLADI

Aybar, bütün dünyada trafik kazalarıyla mücadelenin çok önemli bir konu olduğunu vurgulayarak, “İş öyle bir noktaya gidiyor ki eğer önlem alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde dünyadaki kitle ölümlerinde üçüncü sırayı sebep olarak ne yazık ki trafik kazaları alacak. Birleşmiş Milletler, 10 yıllık bir program açıkladı ve üye ülkelere bununla çok etkin mücadele tavsiyesinde bulundu. Amaç olarak da 2020 yılına kadar 5 milyon can kaybı ihtimalinin ortadan kaldırılması olarak konuldu” şeklinde konuştu.

Trafik güvenliğinde sivil toplum kuruluşları, ekonomide bulunan aktörler ve bireysel olarak da herkesin sorumluluğu bulunduğunu ifade eden Aybar, Renault'un yıllardır bu konuda çalışmalar yaptığını, 50 yıldır çok çeşitli uygulamaların, etkinliklerin sahibi olduklarını ve araçlarına bütün güvenlik tedbirlerini eksiksiz koymaya çalıştıklarını anlattı.

Aybar, öğretmenlere güvenli sürüş eğitim desteği verilmesine ilişkin müracaatların alınmaya başladığını, eğitimleri alanların da bulunduğunu ifade ederek, “3 Temmuz'a kadar müracaatları alalım dedik. Olabildiğince fazla müracaat bekliyoruz. Şimdiden yüzlerce oldu, ama biz binlerce hedefliyoruz” dedi.
İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan da İstanbul'da her gün okullarına ulaşmak üzere onbinlerce öğretmen ve yaklaşık 3 milyon öğrencinin sokağa çıktığını ve trafiğe dahil olduğunu belirterek, eğitim-öğretim faaliyetinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için 3 milyon öğrenci ve 100 bin öğretmenin sağlıklı bir şekilde evlerinden okullarına ulaşması ve okullarından tekrar evlerine dönmesi gerektiğini söyledi.

Turan, trafik sorununu çözme adına sözü olan herkesi dinlemenin ve onların katkılarından yararlanmanın peşinde olduklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Trafik konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla birçok çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalardan biri de geçtiğimiz yılın sonunda Renault Mais ile işbirliği içinde imzaladığımız bir protokol. Bu protokol, Sokakta İlk Adımlar projesi ile öğretmenlerimiz aracılığıyla tüm okullarımızdaki ikinci sınıf öğrencilerine bu eğitimi vermeyi kapsıyor.
Yine Renault Mais ve Autodrom işbirliği ile bu kez değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize bu konudaki eğitimlerinde maksimum fayda sağlamaları için, güvenli sürüş teknikleri eğitimi vermeye karar verdik. Eminim öğretmenlerimiz bilgi birikimlerine bu önemli deneyimi de ekledikten sonra öğrencilerimizin yollarda güvenli davranış alışkanlıkları kazanmasına çok büyük katkıları olacaktır.”

AUTODROM

Autodrom'un kurucusu Ethem Genim ise Türkiye'de trafik kültürünün oluşması için ciddi bir reform gerektiğini vurgulayarak, trafik kültürünün oluşmasındaki en önemli faktör olan çocukların, Renault Mais'in gerçekleştirdiği Sokakta İlk Adımlar Projesi ile bilinçlendirilmesinin Türkiye için örnek alınması gereken bir sosyal sorumluluk örneği olduğunu, geleceğin emanet edildiği öğretmenlerin alacağı eğitimlerin de bu projenin devamı niteliğinde bulunduğunu kaydetti.
Genim, “Artık bilinçsizlikten kaynaklanan kazalar sonrası yaşanan kayıpların son bulmasını istiyoruz. Renault Mais ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün verdiği bu destek, trafik reformu için gerekli olan en önemli adımlardan biridir. Bir hafta içinde 500'e yakın öğretmenin müracaatı oldu. Bunun 100'ü eğitime geldi” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!