Süpürgedeki parmak izi

Güncelleme Tarihi:

Süpürgedeki parmak izi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 00:00

Evinde elektrik süpürgesinin kablosuyla boğulan koca cinayetinin altından, eşiyle sevgilisinin yok etme planı çıktı. Cinayeti, sevgilinin süpürgede silmeyi unuttuğu parmak izi çözdü.

Haberin Devamı

ADANA’da bir fabrikanın muhasebesinde çalışan Gülşen Kaymak (40) ile servis şoförlüğü yapan Asaf Şaşmaz (46), 3 yıl önce tanışıp sevgili oldu. Sevgililer, ilişkilerini sürdürebilmek için Gülşen Kaymak’ın eşi Halit Kaymak’ı (50) ortadan kaldırmaya karar verdiler. Çift, kocayı öldürmesi için Ramazan Tatar’ı (25) tuttu. Tatar, 30 Haziran 2010’da yanlışlıkla bitişikteki komşu evi, bir başka gün de Halit Kaymak’ın otomobilini kurşunladı. Saldırılarda ölen ve yaralanan olmadı. Saldırılarla ilgili Ramazan Tatar ile Asaf Şaşmaz hakkında ruhsatsız silah taşımak suçundan dava açıldı.
Apartmanda daire aldı
Asaf Şaşmaz, bu mahkeme sürerken Kaymak ailesinin oturduğu apartmandan bir daire satın aldı. İddiaya göre Şaşmaz, sevgilisi Gülşen Kaymak’ın da yardımıyla Halit Kaymak’ı evde yalnız olduğu 28 Aralık 2010’da şarjlı el süpürgesinin kablosuyla boğdu. Polisin, kablosu koparılmış halde bulduğu süpürgenin üzerinde parmak izi çıkan Asaf Şaşmaz, süpürgeyi kendisi alıp hediye ettiği için parmak izi olabileceğini söyledi. Evi bilmediğini de ileri süren Şaşmaz’ın, cep telefonunda adresin kayıtlı olduğu saptandı.
Farklı ifadeler
Aralarındaki ilişkiyi ve kendisinin Gülşen Kaymak’a cep telefonu hediye ettiğini itiraf eden Şaşmaz, cinayet suçlamasını kabul etmedi. Şaşmaz’ın “Süpürgeyi ben hediye ettim” dediğini bilmeyen Gülşen Kaymak, ifadesinde süpürgeyi eşinin aldığını söyledi ve “Cinayetle ilgim yok” dedi. Savcı, Şaşmaz hakkında tasarlayarak adam öldürme, Kaymak hakkında ise eşini öldürmeye yardım suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu
hapis istemiyle iddianame hazırladı. Yargılama önümüzdeki günlerde başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!