TÜSİAD: MHP’ye kasetle alçakça bir tuzak kuruldu

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD: MHP’ye kasetle alçakça bir tuzak kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2011 00:00

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, MHP’ye yönelik kaset olaylarını kınarken, “Bu komploları düzenleyenlerin yakalanıp adalete teslim edilmemesi güven duygumuzu derinden sarsmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Boyner, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki mesajlarında şöyle yazdı: “MHP’ye kurulan organize tuzağı alçakça buluyor ve kınıyorum. Devlet ülkenin siyasetine bu şekilde müdahale eden suç örgütlerinin varlığına izin vermemelidir. Bu komploları düzenleyenlerin yakalanıp adalete teslim edilmemesi güven duygumuzu derinden sarsmıştır. Ülkemin siyasi gündemine kanun dışı yollarla çekilmiş görüntülerle, tuzaklarla müdahale edilirse ben bundan endişe duyarım. Kasetlerin içeriği çok rahatsız edici olabilir, ama gizli örgütleri kanıksamaya başlarsak tehlikeli bir yere gideriz.” TÜSİAD, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasına neden olan görüntüleri de ‘yönetim kurulu’ olarak kınamıştı.

MHP’ye ağır darbe

MHP’de daha önce iki ayrı olayda 3 genel başkan yardımcısı, bir milletvekili adayı ‘uygunsuz görüntüler’ nedeniyle istifa etmişti. Önceki gün de 6 Başkanlık Divanı üyesi, ‘tehditle’ istifa ettirildi. “Farklıülkücülük” adlı internet blogu daha önce istifa çağrısı yaptığı 6 yöneticiyle ilgili süre vermişti. Sürenin dolmasının ardından bir süre sessiz kalan site, kasetlerin birini yayınlamış, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin uygunsuz görüntülerine yer verilen bu kasetin altında diğer isimler tekrar sıralanmış ve istifa etmezlerse ilgili görüntülerin de yayınlanacağı tehdidinde bulunmuştu. Tehdit üzerine genel başkan yardımcıları Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak, Genel Sekreter Cihan Paçacı ve Yardımcısı Mehmet Taytak partideki görevlerinden ve milletvekili adaylıklarından çekilmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Divan için yeni üyeleri ataması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!