Bodrum'un başpehlivanı Taşçı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumun başpehlivanı Taşçı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 23:37

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular beldesinde düzenlenen “6. Geleneksel Çömlekçi Yağlı Güreşleri”nde başpehlivan Ahmet Taşçı oldu.

Mumcular'ın Çömlekçi köyünde, muhtarlık tarafından geleneksel olarak düzenlenen yağlı güreşlere Balıkesir, Antalya, Muğla ve Çanakkale bölgesinden 8 kategoride 80 sporcu katıldı. Güreşlerde Gökhan Arıcı'yı yenen Ahmet Taşçı, başpehlivanlığı kazandı.

Çömlekçi Köyü Muhtarı Mustafa Oral, gazetecilere yaptığı açıklamada, güreşlerden elde edilecek geliri spor yararına kullanacaklarını ifade etti. Güreşler sayesinde ata sporunun geliştiğini ve halkın kaynaştığını belirten Oral,”Halkımızın daha çok ilgi göstermesini istiyorum. Projelerim bu spor kompleksini daha da büyütmek. Futbol sahasını daha güzel hale getirmek istiyorum. Bu güreşlerimizi gençler için yapıyorum, gençler ilgi göstersin istiyorum” dedi.

Beşiktaş eski yöneticilerinden ve Karamürsel Levent Erdoğan Yağlı Güreş ve Spor Kulübü yöneticisi Levent Erdoğan ise Çömlekçi güreşlerine uzun süredir katılmayı arzu ettiğini söyledi. Erdoğan, “Bu yörede yağlı güreşimizi sevdirmek isteyen başta idarecilerimiz, kaymakamımız, belediye reisimiz, köy muhtarımız olmak üzere ata güreşine verdikleri, gösterdikleri bu ilgiden dolayı minnet duyuyorum. Çok güzel bir yöre, çok güzel bir köşe. Yağlı güreşimize, ata güreşimize büyük faydası olan bir etkinlik bu. İnşallah bundan sonraki senelerde biz de desteğimizi esirgemeyeceğiz. Buranın tüm Bodrum çevresinin iştirakiyle, daha güzel güreşlere sahne olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bu arada, güreşlere Japonya'dan katılan Oyoshi Yohei ilgi çekti. Güreşleri, aralarında Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir'in de olduğu çok sayıda kişi izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!