1 kaset 6 istifa daha

Güncelleme Tarihi:

1 kaset 6 istifa daha
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 00:51

MHP’den 9’u yönetici 10 siyasetçinin yarıştan çekilmesine yol açan kaset komplosu ile Türkiye, bugüne kadar görülmemiş bir seçim süreci yaşıyor.

Kaset çılgınlığı, sadece iç siyasetin değil, “Türkiye sağı çöküyor” yorumlarıyla dünya siyasetinin de gündemine oturdu. Devlet Bahçeli ile birlikte 16 kişiden oluşan MHP Başkanlık Divanı, istifalar nedeniyle karar alma yetkisini kaybetti. Finansörlüğünü AK Partili eski meclis üyesi Faruk Bayındır’ın yaptığı iddia edilen “Farklıülkücülük” adlı internet sitesinde yayınlanan özel hayata ilişkin kasetler yüzünden genel başkan yardımcıları Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Bülent Didinmez ve eski il başkanı İhsan Barutçu siyaset sahnesinden çekildi. Bunu, 18 Mayıs’a kadar Bahçeli ile birlikte “kendini bilen” diğer yöneticileri istifaya çağıran tehdit mesajı izledi. İstifa gelmeyince sitede, sürenin dolduğu gün, ellerinde kasetleri bulunduğunu iddia ettikleri Genel Sekreter Cihan Paçacı, genel başkan yardımcıları Deniz Bölükbaşı, Mehmet Ekici, Ümit Şafak, Osman Çakır ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak’ın istifa etmemesi durumunda görüntülerin yayınlanacağı tehdidi yapıldı.

Tehdide karşı rest çekti

Haberin Devamı

MHP'Lİ DİDİNMEZ VE BARUTÇU DAHA ÖNCE İSTİFA ETMİŞTİ

BAHÇELİ: PARTİYİ RAHATLATMAK İÇİN İSTİFA ETTİLER 

MHP'DE KASET DEPREMİ

Bahçeli, bu açıklamaya, “Tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceğiz. Kimin elinde ne kaset varsa yayınlasın. Bütün sorumluluğu, vebali MHP lideri olarak üzerime alıyorum” resti ile karşılık verdi. Ekici, aynı gün, hakkındaki yasadışı seks kasedi iddiasının asılsız olduğunu açıkladı. Tehdit karşısında MHP’den istifa olmamasına rağmen 3 gün internet sitesinde yeni yayın yapılmadı. Bahçeli, önceki gece CNN Türk’te canlı yayına katıldı. İnternet sitesinin yaptığının, “Açık bir tehdit ve şantaj” olduğunu yineleyen Bahçeli, bu isimlerle ilgili görüntülerin ortaya çıkması durumunda nasıl bir tutum izleyeceği sorusu karşısında ise “Kamuoyuna mal olur, MHP’yi ve toplumu önemli bir sıkıntıya koyacak bir ortam olursa gereği ne ise yapılır. 4 arkadaşımızı bir kenara bırakıp bundan sonra olanları gözardı edemeyiz” dedi.

Akşam saatlerinde engellendi

Bu süreçte görevini yapmadığı gerekçesiyle yargı ile birlikte MHP’nin hedefi haline gelen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) internetteki kaset erişimini dün akşam saat18.00 dolaylarında bazı sitelerde engelleyebildi.

Siyasi suikast

Osman Çakır: Ailevi durumlardan, içinde bulunduğum şartlar, böyle bir karar vermemi gerektirdi. Kendi kararım. Bu kararımı iki gün önce iletmiştim, ancak kabul edilmemişti. Şimdi tek taraflı olarak yaptım. Mehmet Ekici: Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başladı.
Deniz Bölükbaşı: MHP’nin siyasi varlığına kastetmeyi amaçlayan AKP kaynaklı siyasi suikastın maşası olan bir internet sitesinde şahsımı hedef alan iddialar yer aldı. Bu iftira ve tehditlerle ilgili olarak adli makamlar soruşturma başlattı. Seçimlere gidilen süreçte bu tezgah ve sahte suçlamalar vesilesiyle MHP’ye zarar verecek tartışmalara hiçbir şekilde yer bırakmamak düşüncesiyle istifa ettim. Bu çirkin siyasi tezgahın arkasındaki yurtiçi ve yurtdışı karanlık yüzler, sürmekte olan adli soruşturmada ortaya çıkacak. Türk Milletinin 12 Haziran’da bu hain suikastı boşa çıkaracağına, MHP’ye sahip çıkacağına eminim.”

Cihan Paçacı: Bu süreçte özel hayatın gizliliği maalesef ihlal edilmiş, devletin ilgili kurum, kuruluşlarının ve yürütme organının yani Hükümet’in, bu konuyu önlemeye yönelik yeterli gayreti göstermediği inancındayım.

DEVLET YOK MİLLETE GİDİYORUM

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!