Sanayide popçuydum şimdi temiz bir mutfaktayım

Güncelleme Tarihi:

Sanayide popçuydum şimdi temiz bir mutfaktayım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 01:00

Beş yıllık suskunluğunu “Kalp Gözü” adlı albümüyle bozmaya hazırlanan Çelik, yeni çizgisinden çok memnun: “Önceden sanayide popçuluk yapıyordum, şimdi temiz bir mutfaktayım!”

Haberin Devamı

* Yaklaşık beş yıldır albüm çıkarmıyordunuz. Bu kadar uzun bir aradan sonra neden sadece üç şarkılık bir albüm?  

- Bana “Neden beş sene müziği bıraktınız?” diye soruyorlar, ilk önce ona bir netlik kazandıralım. Ben müziği bırakmadım, o süreç de hep çalışarak geçti. Müziği bırakmak benim için düşünmeyi ve yaşamayı bırakmak gibi olur. Sizin sorunuza gelince; sektörel şartlar ve profesyonel tecrübelerden dolayı sadece üç şarkı var albümde. Kötü olan hiçbir şarkıyla ilgilenmek istemiyorum, şarkılarımla en iyi şekilde ilgilenebilmek için de çalışmada sadece üç şarkıya yer verdim. Ben hit şarkı yaparım, hayatım bunun üstüne kurulu. Albümde üç şarkı var, bir de “Kibritçi Kız”ın akustik versiyonu. Üçü de hedefe kitlenmiş şarkılar.

* O beş yıllık süreçte akademik kariyeriniz devam etti mi?

- Şimdilik bitti ama önümüzdeki sene yeniden başlıyor, teknik üniversite ve bir de özel üniversitede ders vereceğim.   

* Neden bitmişti peki?

- Ben okullardaki dersleri değil kendi formatladığım bir dersi vermek istiyorum. Konservatuvarda “Sanatta yaratıcılık” konulu bir tez hazırlamıştım. Bununla ilgili dersi kendi uyarladığım şekliyle sunmak istiyorum.

KİŞİLİĞİMDEN ARTIK ÇOK SIKILMIŞTIM

* “Kalp Gözü” duygusal bir albüm olmuş. Çok yoğun duygular yaşadığınız bir dönemde mi çıktı?

- Duygu benim bütün albümlerimde mutlaka vardır zaten. Bu kez hem kendime döndüm hem de etrafıma baktım. “Gariban gariban dolaşırsın, beni çok ararsın” sözü büyük bir kibri ifade eder. Kadını suçlayan bir bakış açısıdır. Ben bundan çok sıkıldım, o yüzden de kendi içime baktım.

* Artık kendinizde mi arıyorsunuz yani suçu?

- Hayat biçimimde ve şarkılarımda hep dışarıya doğru bakıp, dışarıyla ilgili konuştuğumu gördüm. Bir de kendime dönüp bakayım dedim. Albüme “Kalp Gözü” adı verme sebebim de bu. Bir başkasında eksik, kusur görmek yerine kendimde görmeyi tercih ediyorum artık.

* İnsanın kendisiyle yüzleşmesi ve kusurlarını fark etmesi zordur, siz bunu başarabildiniz mi?

- Evet... Kusuru kendimde bulduğuma, bulacağıma inanıyorum ve onları düzeltmeye çalışıyorum. Bu düzeltmeler sırasında da üretimin arttığını, işlerimin kalitesinin yükseldiğini görüyorum. Kendi kişiliğimden ve hep karşı tarafta kusur bulma huyumdan çok sıkılmıştım. Bu yüzden kendime objektif bir gözle bakmaya başladım, bu durumdan da çok mutluyum. Her ilişkide her zaman kendinizi haklı görürseniz, hayatınız boyunca neden mutlu olamadığınızı sorgular durursunuz.

NASIL BİR KADIN  OLURDUM DİYE DÜŞÜNDÜM

* “Kibritçi Kız”daki gibi bir aşk istiyorum demişsiniz. Hiç mi öyle bir aşk yaşamadınız?

- Her insan “Kibritçi Kız”daki gibi bir aşk ister. “Kibritçi Kız”ı yazarken kendimi o kadının yerine koydum, nasıl bir aşk isterim diye düşündüm, kendi kendime “Nasıl bir kadın olurdum?” diye sordum ve sonunda bu şarkı oluştu. şarkıda “Ben senin sigara gibi tüketebileceğin birisi değilim. Sigara gibi üstüme basıp geçemezsin” diyorum. Burada tüketilen aşkları anlattım. Hepimiz aşk arıyoruz ama bulunca da çok hızlı tüketiyoruz aşları. Hep karşı taraftan beklenti içindeyiz. “Gel” deyince gelsin, “git” deyince gitsin istiyoruz. Bu problemli bir bakış. Ben bu durumu sigara üzerinden anlattım çünkü kolay bir yoldu.

* Siz sigara kullanıyor musunuz?

- Hiç sigara kullanmadım ama ben bir sanatçıyım, herkesin ruh haline girebiliyorum. Bunu kibirlenmek manasında söylemiyorum. Bilinçle ilgili...

GEÇMİŞE BAKTIĞIMDA KENDİMDEN UTANIYORUM

* “Meyhaneci”, “Hercai”, “Güle Güle” gibi birçok hit parçanız var. Bu albümde hangi şarkı daha çok öne çıkar dersiniz?

- Hiç karşılaştırmıyorum. Bu albüm geçmişteki tüm şarkılarımdan daha yüksek. Ruhunuzda bir değişiklik süreci yaşıyorsanız ve olumlu bir yöne gidiyorsanız, hayatınızda her şey iyi yöne doğru ilerler. Kendimi çok iyi, enerjik ve huzurlu hissediyorum. Kariyerimin en iyi zamanında olduğumu söyleyebilirim. 20’li yaşlarında, başına bandana bağlayıp sokağa çıkan, her söylediğini dünyanın en doğru şeyi zanneden çocuk değilim artık. Gençsin, şöhret ve para var, her söylediğini doğru zannediyorsun. Bu çok büyük bir problem ama iyi ki olmuş, şimdi eski hatalarımı fark edip kendimden utanıyor ve daha ahlaklı oluyorum. şimdi temiz bir mutfakta gibiyim, daha önce sanayide popçuluk yapıyordum.

* Albüm piyasaya çıkmadan önce internette dinlenmeye başladı, öyle değil mi?

- Evet, Mynet’in Kavun adlı portalı var, yasal bir alan. Oradan dinlenebiliyor.

Haberin Devamı

SEKSİ SİGARAYA BENZETİYORUM

* Yeni albümün ilk klibini “Kibritçi Kız”a çektiniz, nasıl bir klip oldu?

- “Kibritçi Kız”ın hikâyesini klipte sigarayla anlatamayacaktım, o yüzden seks üzerinden çektim. Tüketilen ve bağımlılık yaratan bir şey olduğu için seksin de sigarayla benzer yönleri olduğunu düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!