"İnternet yasası fil ölüsü gibi yerinde duruyor"

Güncelleme Tarihi:

İnternet yasası fil ölüsü gibi yerinde duruyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 13:04

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı, İnternet Yasası'nın “fil ölüsü” gibi yılardır yerinde durduğunu ileri sürerek, “İnternet yasası değişmeden, yönetmeliklerin değişmesi, sorunu halletmez, aksine daha da karışık bir hale getirir” ifadesini kullandı.

Eczacıbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'de gerçekleştirilen Telekomünikasyon Günü'nde internet yasakları konusunda yaptığı “İnternete yasak masak koymaya kalkan olursa, önce beni bulur karşısında” sözünden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Türkiye'de yakın zamanda internet kullanımının daha sağlıklı bir hukuki altyapıya dayandırılmasını umduğunu kaydetti.

“İnternetin güvenli kullanımı” kararının, ortak bir platformda, Türkiye'nin layık olduğu demokratik anlayışa uygun şekilde çözüme kavuşturulması için TBV olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirten Eczacıbaşı, Türkiye'deki internet erişimi tartışmasında esas sorunun, 2007'de yürürlüğe giren 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun olduğunu savundu.

22 Ağustos'un, teknik olarak internet servis sağlayıcılarının hazır olmalarını sağlamak için erken bir tarih olduğunu ifade eden Faruk Eczacıbaşı, şunları kaydetti:
“Kaldı ki 5651 sayılı yasa, fil ölüsü gibi yerinde duruyor. Kimse memnun değil yasadan, ama yıllardır yerinde... Önce 5651 değişmeli, sonra yönetmelikler yapılmalı. TBV olarak, geçen Kasım'da yasaya hukuki altyapıyı sağlayan öneriler sunduk. Seçimden önce tasarı Meclisten geçer diye bekledik, olmadı. İnternet Yasası değişmeden yönetmeliklerin değişmesi sorunu halletmez, aksine daha da karışık bir hale getirir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!