Hürriyet treni Samsun'da

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet treni Samsunda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 15:55

Hürriyet Gazetesi ve TCDD’nin işbirliğiyle Ankara’dan yola çıkan ’Hürriyet Hakkımızdır Treni’ bugün Samsun’a geldi. Üçüncü kez bu yıl yola çıkan Hürriyet Hakkımızdır Trenini, coşkuyla karşıladı.

Haberin Devamı

12 Haziran seçimleri öncesinde ‘Türkiye Ne İstiyor?’ sorusuna yanıt aramak için 10 Mayıs’ta yola çıkan Hürriyet Hakkımızdır Treni, bugün Samsun durağında Vali Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, sivil toplum kuluşu temsilcileri ve öğrenciler tarafından karşılandı. Treni ziyaret eden öğrenciler, Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu’nun sahnelediği ’Nasreddin-İnadın Sonu’ adlı çocuk oyununu izledi. Çocuklar Türkiye Futbol Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen ’Herkes için Futbol’ (HiF) programı kapsamında hazırlanan beceri parkurlarında futboldaki yeteneklerini sergiledi. Vali Hüseyin Aksoy da oluşturan parkurda şut attı.

Hürriyet Hakkımızdır Treni’ni ziyaret eden çocuklara Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) yetkilileri tarafından gerçekleştirilen ’Çocuklarla haklar atölyesi’ çalışması ile çocuk hakları hakkında bilgi verildi. Öğrenciler çocuk haklarıyla ilgili resimler yaptı.

DEPREM SİMÜLATÖRÜ DİKKAT ÇEKTİ

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından trenin bir vagonunda kurulan deprem simülasyonu da ilgi çekti. Samsunlular Deprem simülasyonu ile olası bir depremi yaşayıp deprem anında ne yapmaları gerektiğini uzmanlardan öğrendi.

Simülasyonda 17 Ağustos 1999’da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki Gölcük Depremi oluşturuldu. Vali Hüseyin aksoy, deprem simülasyonuna çocuklarla birlikte katılarak deprem anında yapılması gerekenler hakkında bilgi aldı.

MUHTARLARA AİLE İÇİ ŞİDDET EĞİTİMİ

Ayrıca Aile İçi Şiddete Son kampanyası çerçevesinde Samsun’da muhtarlara ’Aile içi şiddet” konusunda eğitim verildi. Kadın sorunlarına dikkat çekmek için hazırlanan ünlü erkeklerin yer aldığı ve Hürriyet 2011 yeni yıl ekinde yayınlanan fotoğraflardan oluşan ’Zordur Kadın Olmak’ sergisi ilgi gördü.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na katılan 136 ülkeden 7300 sanatçının 60 binin üzerindeki eserleri arasında seçilen 50 karikatür de sergilendi. Karikatür sergisine özellikle gençler ilgi gösterdi.

"DEPREMLE İLGİLİ DUYARLILIK OLUŞMASINA KATKI SAĞLAYACAK"

Vali Hüseyin Aksoy ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç treni gezdikten sonra konferans salonunda Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Emel Armutçu ve Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin ile görüştü. Gerçekleştirilen toplantıda Samsun’un kültür, turizm, sağlık ve ekonomideki durumu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Hürriyet Hakkımızdır Treni projesinin halkı bilinçlendirme adına gerçekleştirildiğini söyleyen Vali Aksoy, "Yapılan çalışmaların özellikle depremle ilgli bu konudaki hassasiyetlerimiz gibi belirli duyarlılıkların oluşmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Devlet Demir Yolları’nın Türkiye’de son yıllarda gerçekleştirdiği önemli hizmetler ve çalışmaların anlatılması gibi bir çok konuyu burada halkla paylaşma adına önemli bir etkinlik olarak görüyorum" diye konuştu.
10 Mayıs’ta Ankara’dan yola çıkan Hürriyet Hakkımızdır Treni, 32 günde 25 şehire gidip 8 bin 54 kilometre yol kat edecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!