Genç Nota’ların muhteşem finali

Güncelleme Tarihi:

Genç Nota’ların muhteşem finali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediyesi işbirliğiyle, Türkiye’nin en büyük sahnesi olan ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması, final yarışında birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

ANKARA Hürriyet’in Çankaya Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirdiği Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması, finale kalan 40 lisenin birbirinden renkli performanslarıyla sona erdi.
Türkiye’nin en büyük sahnesi olan ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen finalde, Eskişehir’den 3, Antalya’dan 7, İzmir’den 9 ve Ankara’dan 21 lise sahne aldı.
Finalin ardından, 20 kişiden oluşan ve Yüzüklerin Efendisi filminin unutulmaz “ballad”ını da seslendiren dünya çapında ünlü senfonik metal grubu Haggard, aynı salonda konser verdi.

Unutulmaz deneyim

Ankara Hürriyet Liselerarası Genç Nota Yarışması’nın kulisinde de büyük bir heyecan vardı. Heyecanla yarışma sırasının kendilerine gelmesini bekleyen genç müzisyenler, aileleri ve yakınlarıyla birlikte bu unutulmaz günün tadını çıkardı. Genç Nota’nın kendileri için büyük bir deneyim olduğunu belirten yarışmacılar, son hazırlıklarını tamamladıktan sonra başarılı bir şekilde performanslarını sergiledi.

Haberin Devamı

Askeri lisenin birincileri

11 senedir beraber olduklarını belirten TED Karadeniz Ereğli Koleji öğrencileri, “Uzun zamandır okul orkestramız vardı. Çalışmalara keman ve gitarla başladık. Ardından üflemeli çalgıları da orkestramıza kattık” dedi.
Yedi erkekten oluşan gruplarıyla yarışmaya katılan Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri, “Daha önce Bursa’da liselerarası müzik yarışmasına katıldık. İki kez en iyi orkestra ve en iyi düzenleme dallarında birinci olduk. Bu başarıyı Türkiye çapına taşımak istiyoruz” dedi. Orkestrayı aktif olarak kullandıklarını ifade eden yarışmacılar, “Okul tanıtım faaliyetleri kapsamında düzenli olarak  konserler veriyoruz. Her yılın ikinci yarısında orkestramız zaten hazır durumda oluyor. Yarışma için üç ay boyunca hazırlandık. Genç Nota’nın, Ankara için çok güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İletişimi öğrendiler


Şevket Raşit Hatipoğlu Lisesi’nin beş erkek öğrencisinden oluşan Grup Nova ise, başarılı performanslarıyla beğeni topladı. Yarışmaya okulun soyunma odasında hazırlandıklarını belirten öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunuyordu.
Öğrencilerin yarışmayla birlikte deneyim kazandığını, sahnede yer almayı öğrendiğini belirten grubun öğretmeni Ebru Üçgül, “Kazanılan deneyim, birinci olmaktan çok daha önemli. Öğrencilerimiz, yarışma için parça seçmeyi, grup çalışmasını, grup içi iletişimi öğrendi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yarışmanın okullusu Antalya’dan

ATSO Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de, sekiz kişiden oluşan gruplarıyla jüri önüne çıktı. Grubun öğretmeni Recep Uluçay, “Yarışmaya katılan tek Güzel Sanatlar Lisesi biziz. Eğitimimiz gereği okul içinde çeşitli çalışmalarımız oluyor. Genellikle blues ve jazz tarzında çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Yarışmaya geçtiğimiz yıllarda da katıldıklarını belirten Uluçay, Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nı öğrencilerimiz için çok faydalı buluyorum. Yarışmayla birlikte pek çok deneyim kazanan öğrencilerimizin özgüvenleri de artıyor. Ayrıca, Türkiye’nin en güzel salonlarında sahne alma imkanı buluyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

En küçük Genç Nota

İZLEYİCİLERİN büyük bir coşkuyla takip ettiği final yarışının en küçük seyircisi ise, iki aylık bir bebek oldu. Henüz iki aylık olan Cemre Baba da, ailesiyle birlikte Genç Nota’ların büyük yarışını izledi.

İzmir’den Antalya’ya

GENÇ Nota Eskişehir Elemeleri’nden başarıyla çıkan Süleyman Çakır Lisesi, Fatih Fen Lisesi ve Gelişim Koleji’nin grupları, büyük finalde birbirinden renkli performanslar sergiledi.
Antalya’daki elemelerde başarı göstererek final yarışına katılan gruplar ise şunlar oldu:
“Saime Salih Konca Lisesi, ATSO Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Aldemir Atilla Konuk Anadolu Lisesi, Gaziantep Özel Seçkin Koleji Fen Lisesi, Hasan Çolak Anadolu Lisesi, Özel Bahçeşehir Koleji Alanya Anadolu Fen Lisesi ve İstek Özel Antalya Yeditepe Koleji.”
Cihat Kora Anadolu Lisesi, Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, Işıklar Askeri Hava Lisesi, Özel İzmir Amerikan Koleji, İzmir Atatürk Lisesi, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi, Karşıyaka Anadolu Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, Karşıyaka Lisesi ise, yarışmaya Ege Bölgesi’nden katıldı.

Haberin Devamı

21 okul 21 renk

ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen final yarışına Ankara’dan katılan gruplar ise şöyle:
“Ankara Anadolu Lisesi, Ankara Fen Lisesi, Bahçelievler Anadolu Lisesi, Celal Yardımcı Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Öğretmen Lisesi, Çankaya Kılıçarslan Lisesi, Çankaya Lisesi, Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi, Halide Edip Lisesi, Kırkkonaklar Anadolu Lisesi, Mehmetçik Lisesi, Mustafa Kemal Lisesi, Özel Büyük Kolej, Özel Erken Başarı Koleji, Özel İlkem Koleji, Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi, Şevket Raşit Hatipoğlu Lisesi, TED Ankara Koleji, TED Karadeniz Ereğli Koleji, Tınaztepe Lisesi, Ufuk Arslan Lisesi”

13 jüriyle zorlu yarış

FİNAL yarışında, Dj ve organizatör Hicri Bozdağ, opera sanatçısı Ebru Etizer, sanatçı Asena Özçetin, Kent Orkestrası Şefi Kemal Günüç, saksafon sanatçısı ve aranjör Mehmet Erdemli, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ufuk Önen, orkestra sanatçısı Buket Mayda, sanatçı Egemen Ünal, Ankara Hürriyet Haber Müdürü Levent Seğmen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Sanatçısı Serkan Altınok, Organizer Firması’nın ortağı Yıldıray Yıldız, Genç Nota’dan gelen ilk jüri üyesi Uğur Bal ve Narkoz adlı grubun üyesi Ahmet Yılmazer jüri üyeliği yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!