Haftalık

Haberin Devamı

187 basamak Bülent Özveren’i çıldırttı
EUROVISION

Malum, bu yıl Eurovision’da şansımız yaver gitmedi, Yüksek Sadakat yarı finalde elendi. Uzun zamandır yaşamadığımız Eurovision hezimetinin önemli noktalarını üç başlık altında ele almak mümkün. Bülent Özveren’in tepesinin atışı, grup üyelerinin yarışma sonrası açıklamaları ve Twitter geyikleri. Teknik aksaklıklar nedeniyle yarışmayı telefonda anlatmak zorunda kalan Bülent Özveren, yayın sırasında küçük bir sinir krizi geçirdi: “Sunum yaptığımız odalara tam 187 basamakla çıkılıyor. Dünyanın hiçbir yerinde hiç kimseye bu kadar acı çektirilmez! Daracık havasız bir odaya tıkıldık. Soluk bile almakta güçlük çekiyoruz. Medeniyetin beşiği Almanya’da teknik altyapı onların tabiriyle kaput.” Ardından Kutlu Özmakinacı’nın beyanatıyla şaşkınlığa uğradık: “Elenmesek üçüncü olurduk!” Nasıl yani? Twitter’da yazdıkları gibi: Sahi, Survivor’a giderken ülkeyi bize emanet eden Nihat Doğan’a biri elendiğimizi söyledi mi?

Haberin Devamı

3D’yi 2D’ye çeviren gözlük
TEKNOLOJİ

Derdi veren teknoloji çaresini de veriyor. 3D film seyretmek hoşlanmayanlar için, üç boyutu iki boyuta çeviren gözlükler geliştirildi.

Cimri hırsız minibüsle kaçmaya kalkınca yakalandı
EMNİYET

Serkan Çarık (25), İstanbul Sarıyer’de hırsızlık için bir eve girdi. Olay yerinden uzaklaşmak için, çaldığı eşyalarla birlikte Sarıyer-Beşiktaş hattında çalışan bir minibüse bindi. Görgü tanıklarından eşkalini belirleyen ve minibüsle kaçtığını öğrenen polis, bir-iki durak sonra aracı durdurdu. Çarık, çaldıklarıyla birlikte yakalandı.

Dondan çıkan servet
SUÇ

Erzincan’a gelen seyyar hırsızlar, gözlerine kestirdikleri bir evde ziynet eşyası ve para çalarak kaçmaya çalıştı. Polislerin sıkı takibi sonucu yakalanan 13 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında K.Ç. isimli hamile bir kadın da vardı. Rahatsızlandığını söyleyince polisler tarafından hastaneye götürüldü. Muayene sırasında iç çamaşırından 17 bin lira, 1000 dolar, bir erkek kol saati, altı kolye, bir künye, iki çocuk bileziği, dört çift küpe ve iki yüzük çıktı.

Haberin Devamı

Alkol tüketimi arttı
TÜKETİM

Başbakan’ın “içki içeceğinize üzüm yiyin” telkinine rağmen Türkiye’deki alkollü içki satışları geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 19.6 oranında artarak, 1 milyar 101 milyon 582 bin 924 litreye ulaştı.

Soner’den Yılmaz Güney’lik hareket
TELEVİZYON

‘Öyle Bir Geçer Zamanki’ yine herkesi ekran başına kitlendi. Mesude, Aylin’i tehdit edip, Aylin de Mesude’yi Soner’e şikayet edince ortaya bir Yılmaz Güney-Nebahat Çehre sahnesi çıktı. Soner, Mesude’nin kafasına koyduğu elmaya ‘uyarı ateşi’nde bulundu!

Ölümüne sevmek bu mu?
KADINA ŞİDDET

Oh nihayet! Eski eşi Ayşe Paşalı’yı bıçaklayarak öldüren İstikbal Yetkin’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması tarihe geçti. Kadınları halı gibi döven, sinek gibi öldüren erkekler için bu kararın caydırıcı olması bekleniyor. Olayın tirajikomik kısmıysa son sözü sorulan Yetkin’in ‘eşini çok sevdiğini’ söylemesi oldu... Bu sırada duruşma salonunda izleyici olarak bulunan Şevkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, “10 kez bıçaklarken de mi eşini çok seviyordun? Katil, adi adam” diye bağırarak, tepki gösterdi. Bulan dışarı çıkarıldı, Yetkin içeri gönderildi. Yetkin’in kızı kararı ayakta alkışladı.

Haberin Devamı

Olay çıkartırsan seyredemezsin
SPOR

Türkiye Futbol Federasyonu 7 Mayıs Cumartesi günü oynanması gerekirken çıkan olaylar sonucu iptal edilen Beşiktaş maçı nedeniyle Bursaspor’u hükmen yenik ilan etti. Bursaspor’a ayrıca beş maç saha kapama cezasıyla birlikte deplasmandaki ilk üç maçına da seyirci götürmeme cezası verildi. Cezalar bu haftaki Kasımpaşa-Bursaspor maçından itibaren uygulanacak. Bakalım holiganizmin önü bu sefer alınabilecek mi?

MİNİ TEST

1. “Bu yargıçlar serseri, ben ise aşkın profesyoneliyim”. Bu sözü geçen hafta mahkemede kim söylemiştir?
a. Playboy’un patronu Hugh Hefner
b. Aşk doktoru Mehmet Coşkundeniz
c. İtalyan Başbakanı Silvio Berlusconi

Haberin Devamı

2. YGS’yi protesto eden liseliye ne olur?
a. Açlık grevine başlar
b. Okuldan atılır
c. Hepsi

3. Aynı kıyafeti 3-4 kere giymek zorunda kalan, 02.00’de bile sahneye çıkan şarkıcıya ne denir?
a. Yazıııkkkk
b. Nereden nereye Hadise
c. Hürrem Sultan

CEVAP ANAHTARI:
1c, 2c, 3b

Yazarın Tüm Yazıları