Bu haber 23,322 kişiyi yakacak

Güncelleme Tarihi:

Bu haber 23,322 kişiyi yakacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 16:51

Ülkemizdeki internet yasaklarını unutun! İşte Amerika'nın internetinde "yok etme politikası"...

Haberin Devamı

Ülkemizde son dönemlerde yaşanan internet yasakları krizine bir yenisi daha eklenmedi ama bu sefer Amerika'da konu hakkında derin bir arama, tarama işlemi başlatıldı.

17 Mart günü, Columbia bölgesi federal yargıcı; "the USCG" yani Amerikan Telif Koruma bürosuna, internet üzerinden illegal dosya indiren kişilerin bilgilerine ulaşılması ve mümkünse bu kişilerin engellenmesi için izi verdi. Wired.com'dan sızan habere göre; başta çıplak resimler olmak üzere, henüz piyasaya çıkmamış birçok üç boyutlu film, suçlular aranırken bakılacak kriterlerin başında yer alıyorlar.

Yapılan açıklamaya göre şu ana kadar 23,322 kişinin IP (İnternet protocol) adresleri alınmış durumda. USCG ise alınan adresler üzerinde çoktan araştırmalarına başladı. Yapılacak işlemlerin başında; kullanıcıların gerçek kimliklerine ulaşmak yer alıyor. Özellikle torrent sitelerinden dosya paylaşanlar, bu arayış esnasında en çok dikkat çekecek kullanıcılar olacak. Bulunan suçlularsa, kendilerine atılan bir mail tarafından haberdar edilecekler.

Haberin Devamı

Force.com'da yazılan forum haberlerine göreyse; the USCG tarafından yapılan bir diğer açıklamada, suçlu bulunanların toplamda 150,000 dolara kadar telif yargısı ile mahkeme karşısına çıkacağı yönünde oldu. Grup yine de bu kişilerin mahkemeye çıkmak yerine, kişi başına 1,500 dolarlık ceza ödeyerek kendilerini bu işten kurtarabileceklerini de açıklamasına ekledi.

GÖRENLERİ KAHKAHAYA BOĞAN FOTOĞRAF KARELERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!