İşçi taşıyan kamyonet yan yattı: 22 yaralı

Güncelleme Tarihi:

İşçi taşıyan kamyonet yan yattı: 22 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 10:54

Muş’ta tarım işçilerini tarlaya taşıyan kamyonet, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak yan yatıp yaklaşık 30 metre sürüklendi. Kazada, yola savrulan 9’u çocuk, 22 kişi yaralandı. Yaralı çocukların o saatte tarlaya gitmek için kamyonette değil okulda olması gerekiyordu halbuki..

Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında Varto İlçesi’ne bağlı Şenova Köyü yakınlarında meydana geldi. Tarım işçileri, dondurmada kullanılmak üzere ’madımak’ bitkisini toplamak için Kırköy Beldesi’nden, 21 yaşındaki Yunus Güler yönetimindeki kasası açık kamyonete bindi. Tarım işçilerini yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki tarlaya götürmek üzere yola çıkan kamyonet, bir süre sonra aşırı hız nedeniyle sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi üzerine sağa sola yalpalamaya başladı. Yan yatarak yaklaşık 30 metre kadar sürüklenen araç güçlükle durabildi. Kazada, sürücü Yunus Güler ile yola savrulan, yaşları 13 ile 21 arasında değişen tarım işçileri Arzu Günel, Onur Günel, Savaş Günel, Çimen Günel, Zennure Günel, Zehra Günel, Hediye Günel, İsmail Bozkurt, Songül Bozkurt, Kader Bozkurt, Bahar Özmen, Hakim Özmen, Esra Özmen, Meryem Güler, Yusuf Bacaro, Seher Bacaro, Ümit Bacaro, Mehmet Bacaro, Nemciye Bacaro, Mehmet Temizel ve Zeynep Temizel çeşitli yerlerinden yaralandı.

22 yaralı, yoldan geçen özel otomobil ve çağrılan ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazayı duyan yaralı yakınları, hastanede izdihama neden oldu, polis kalabalığı güçlükle dışarı çıkardı. Hastaların hayati bir tehlikelerinin olmadığı belirtildi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da hastaneye gelerek, hastaların durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!