Vodafone ortağını seçti

Güncelleme Tarihi:

Vodafone ortağını seçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2011 12:40

HTC'nin yeni modellerinin bazıları artık yeni ortağıyla, Vodafone ile kullanıcılara sunulacak. İşte yeni modeller...

Haberin Devamı

Vodafone ile akıllı telefon üreticisi HTC Corporation'ın global işbirliği anlaşmasının bugün gerçekleştirilen Türkiye lansmanında HTC'nin yeni akıllı telefonları portföyünün Türkiye'de ilk kez Vodafone tarafından kullanıma sunulacağı açıklandı. Global anlaşmaya paralel olarak Türkiye'de gerçekleştirilen toplantıda, HTC'nin yenilenmiş kullanıcı arayüzü HTC Sense 3.0 da tanıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, işbirliğinin önemine değinirken görüşlerini şöyle ifade etti: "Bugün, burada HTC ile imzalayacağımız stratejik ortaklık anlaşması, müşteri odaklılık anlayışımızın önemli bir kilometre taşıdır. Dünyada akıllı telefon pazarının öncü üreticisi HTC ile global ölçekte başlatılan uzun dönemli bu birliktelik, inovasyonda iki tescillenmiş markayı bir araya getirmektedir. Vodafone

Haberin Devamı

Türkiye'nin müşteri memnuniyeti odaklılığı ile HTC'nin akıllı telefon kullanımında müşterilere sunduğu eşsiz deneyim ve uzmanlık sayesinde ülkemizde mobil internet ve veri kullanımının yaygınlaşmasında önemli bir birlikteliğin temeli atılmaktadır. Bugün ise HTC gibi akıllı telefon konusunda lider bir marka ile stratejik bir işbirliğini ülkemizde başlatarak en iyi Super İnternet deneyimi yaşatmaya olan kararlılığımızı bir kez daha yenilemekten gurur duyuyoruz. HTC'yle başlattığımız stratejik ortaklıktan doğan sinerji sayesinde müşterilerimize en geniş akıllı telefon portföyünü sunmayı hedefliyoruz. HTC'ye Türkiye'de Vodafone'un stratejik partneri olduğu için müşterilerimiz ve Vodafone Türkiye ailesi adına teşekkürlerimizi sunarız."

HTC cephesinden haberler

Konuyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısına katılan HTC Kurucularından ve İcra Kurulu Başkanı Peter Chou şöyle konuştu: "Bu kadar önemli bir etkinlik için İstanbul'da olmaktan son derece mutluyum. Türkiye bizim Avrupa'daki ikinci büyük akıllı telefon pazarı olmaktan öte, Doğu ile Batı'nın kaynaşması felsefemizi de temsil eden bir şehir. Bize Avrupa'da akıllı telefon konusunda önemli tecrübeler katan Vodafone ile işbirliği yapmaktan ötürü de son derece mutluyuz. Bu önemli stratejik işbirliği çerçevesinde özellikle Vodafone Türkiye ile birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmaların pazarda yeni bir dönem açacağına inanıyoruz. Birçok ürünümüzü ilk kez Vodafone ayrıcalığı ile sunuyoruz. 3G'ye geçeli iki yıldan daha kısa bir süre olmasına rağmen, kısa sürede çok ciddi bir akıllı telefon penetrasyonu yakalamış olan Türkiye'ye yatırım güvenmemizin sebeplerinden birisi de bu büyük potansiyel. Geçen yıl 25 milyon akıllı telefon satmıştık, bu yılın ilk çeyreğinde ise 10 milyon cihaz sattık. Geçen yılın neredeyse üç katına ulaştık. Bu yılki Dünya Mobil Konferansı'nda yılın cihaz üreticisi seçildik. Bizim felsefemiz şu: Tarzınız ne olursa olsun, size uygun bir telefon HTC'de vardır."
Toplantıda söz alan HTC EMEA (Avrupa) Bölge Başkanı Florian Seiche ise HTC'nin Türkiye'de tanıttığı cihazlar hakkında bilgi verirken, Türkiye'de satışa sundukları bu cihazların Android yüklü olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan Vodafone Group Dünya Terminal Direktörü Patrick Chomet şunları söyledi: "Dünya lideri bir marka ile işbirliğimizi duyurmak üzere Türkiye'de olmaktan son derece mutluyum. Bu yeni işbirliği müşterilerimize yeni mobil deneyimler sunmamıza büyük katkı sağlayacak. Türkiye'de akıllı telefonlar pazarında giderek yükselen bir talep var. HTC ile bu talebi karşılamak adına bize güç veren bir işbirliğine gidiyoruz. HTC'nin son model cihazları HTC Desire S ve HTC Sensation'ı ilk olarak dünyada birçok pazara sunan bir marka olmaktan da son derece memnunuz. Bu işbirliğinin daha zengin mobil deneyim olanakları yaratacağına da inanıyoruz."

İşte yeni modeller

Haberin Devamı

HTC Sensation

Türkiye'ye ilk önce Vodafone ayrıcalığı ile gelecek olan HTC'nin yeni akıllı telefonu HTC Sensation birçok çizgi üstü özelliği ile dikkat çekiyor. 4.3 inç'lik qHD ekranıyla canlı net görüntü ve rahat bir dokunmatik ekran deneyimi sunan cihaz şık tasarımı ile de dikkat çekiyor. 1.2 GHz'lik çift çekirdekli Qualcomm® Snapdragon işlemci kullanan HTC Sensation yüksek grafik kalitesi ve hızlı genel performansı ile birçok akıllı telefon kullanıcısının tercihi olmaya aday bir cihaz olarak öne çıkıyor. HTC Sensation'ın 8 megapiksel'lik kamerası yeni ''anında yakala'' özelliğiyle unutulmaz anları yakalarken, full stereo ses kalitesinde, saniyede 30 kareye kadar 1080p çözünürlüklü HD video çekimi de yapabiliyor. HTC Sensation sahipleri yeni Video Trimmer aracıyla çektikleri klipleri aileleri ve arkadaşlarıyla kolayca paylaşmak üzere en ideal boyutlara getirebiliyorlar.

Haberin Devamı

HTC Desire S

3,7 inç'lik 480x800 çözünürlük sunan dokunmatik ekranı ile göze çarpan HTC Desire S, 1 GHz'lik işlemci kullanıyor. 5 megapiksel'lik kamerası ile 720p HD video kaydına imkan veren HTC Desire S, 1.1 GB dahili telefon hafızası ve 768 MB RAM ile geliyor. G-Sensörü, dijital pusula, mesafe sensörü, ortam ışığı sensörü gibi ek özelliklerinin yanında 10 saate yakın konuşma süresi 18 güne kadar da bekleme süresi sunuyor. 3G özelliği ile mobil internet deneyimi sunan HTC Desire S GPS özelliği de sunuyor.

HTC ChaCha

HTC'nin "Facebook telefonu" olarak da bilinen cihazı ChaCha sosyal ağlarda vakit geçirmeyi seven kullanıcılar için ideal özellikler taşıyor. Q klavyeli ChaCha'nın 2,6 inç'lik 480x320 çözünürlük sunan ekranı, 600 MHz işlemcisi, 512 MB ROM ve 512 MB RAM'i bulunuyor. 5 MP'lik arka kamera ve görüntülü görüşme için ön kamerası da bulunan cihaz GPS özelliğine de sahip.

Haberin Devamı

HTC Sense 3.0: Yeni arabirim neler getiriyor?

HTC Sensation'ın tasarımını tamamlayan özelliği ise HTC Sense arayüzü. Eklenen yeni özellikleri ve yenilikleriyle öne çıkan HTC Sense daha fazla işi, daha kolay halledebilmeyi sağlayacak şekilde tasarlandı. Örneğin, isteğe göre uyarlanabilen aktif kilit ekranı özelliğine sahip olan HTC Sense bu özelliğiyle kilit ekranını, sosyal paylaşım güncellemeleri, fotoğraflar, hava durumu ve güncel borsa haberleri gibi en önemli bilgi ve içerikleri görüntüleyen gerçek zamanlı bir pencereye dönüştürüyor.

Buna ilave olarak yeni aktif kilit ekranı isteğe göre uyarlanabilme özelliğiyle hızlı bir biçimde en çok kullanılan özelliklere kolay erişim sağlayan bir geçit görevi de görüyor. Çağrı yapmak, e-posta göndermek, fotoğraf çekmek veya bunun gibi özellikler genelde telefonun kilidini açmak için kullanılan hareketle hızlıca gerçekleştirilebiliyor. Fotoğraf kamerasının kilitli ekrandan tek bir hareketle aktifleştirilebilme özelliği sayesinde kaçırmak istemediğiniz bir görüntüyü zaman kaybetmeden yakalayıp fotoğrafını çekebiliyorsunuz. Özetle daha keskin grafikler, canlı animasyonlar ve yeni kısa yol uygulamalarıyla çok daha iyi bir görünüme kavuşan HTC Sense görsellik ve sesli efektleriyle daha sinematik ve sürükleyici bir hava durumu deneyimi de sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!