40 finalistle dev sahneye

Güncelleme Tarihi:

40 finalistle dev sahneye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2011 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirdiği Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nın bölge elemeleri tamamlandı. 40 okul grubu, final sahnesinde müziği ile konuşacak.

Haberin Devamı

ANKARA Hürriyet Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması, Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile dördüncü yılında Ankara’nın yanı sıra Ege, Akdeniz ve Eskişehir bölgesinin genç müzisyenlerini buluşturdu. Yarışmanın dört gün sonra gerçekleşecek finalinde izleyenleri büyük bir müzik şöleni bekliyor. Genç Nota’nın ilk elemesi, 17 Nisan 2011’de Eskişehir’de yapıldı. Başvuran 7 okuldan 5’i sahne aldı ve bu okul gruplarından 3 tanesi,  finale kalmaya hak kazandı.

Ege’de zirve

Antalya’da 24 Nisan’da gerçekleşen Akdeniz Elemeleri’nde ise jüri, sahne alan 14 gruptan 7 tanesine final vizesi verdi. 1 Mayıs 2011’de İzmir’de yapılan Ege Elemeleri’ne bu yıl bölgeden rekor katılım oldu. Fuar’da bulunan İsmet İnönü Sanat ve Kültür Merkezi’nde sahne alan 24 okul grubundan 9 tanesi Büyük Final’e katılmaya hak kazandı.

Ankara düğümü

Haberin Devamı

Bu yıl Genç Nota’nın en zorlu elemeleri, Ankara’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de yoğun desteği ile gerçekleşti. Başvuruda bulunan 66 okuldan 59 tanesi, 8 Mayıs’ta Nevzat Ayaz Kız Teknik ve Meslek Lisesi Salonu’nda final için mücadele etti. 10 saati aşan elemelerde, 21 okul final vizesi almayı başardı. Ankara Elemeleri’nde jüri, gösterdiği performans ile dikkat çekti. Eleme sonrasında gerçekleştirilen jüri toplantısında finale kalacak okullar ‘oy birliği’ ile belirlendi.

EGE’NİN EN İYİ SESLERİ

EGE Elemelerinde jüri, 9 okulun 14 Mayıs’ta Ankara’daki Büyük Final’e katılmasına ‘oy birliği’ ile karar verdi. Büyük Final’e kalan 9 okul şöyle:
“Cihat Kora Anadolu Lisesi, Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, Işıklar Askeri Hava Lisesi, Özel İzmir Amerikan Koleji, İzmir Atatürk Lisesi, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi, Karşıyaka Anadolu Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, Karşıyaka Lisesi”

Ankara’nın ağır topları

ANKARA Elemeleri’nde, finale kalan gruplar da şöyle:“

- Ankara Anadolu Lisesi, -Ankara Fen Lisesi, - Bahçelievler Anadolu Lisesi, - Celal Yardımcı Lisesi, - Cumhuriyet Anadolu Öğretmen Lisesi, - Çankaya Kılıçarslan Lisesi, ? Çankaya Lisesi, -Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi, - Halide Edip Lisesi, - Kırkkonaklar Anadolu Lisesi, - Mehmetçik Lisesi, -Mustafa Kemal Lisesi, - Özel Büyük Kolej, - Özel Erken Başarı Koleji, - Özel İlkem Koleji, - Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi, - Şevket Raşit Hatipoğlu Lisesi, - TED Ankara Koleji, - TED Kdz. Ereğli Koleji, - Tınaztepe Lisesi, - Ufuk Arslan Lisesi”

Haberin Devamı

Akdeniz’in pırıltıları

ANTALYA’daki elemelerde Büyük Final vizesini şu gruplar aldı:
“- Saime Salih Konca Lisesi, - ATSO Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, - Aldemir Atilla Konuk Anadolu Lisesi, - Gaziantep Özel Seçkin Koleji Fen Lisesi, - Hasan Çolak Anadolu Lisesi, - Özel Bahçeşehir Koleji Alanya Anadolu Fen Lisesi ve -İstek Özel Antalya Yeditepe Koleji”

Eskişehir’in genç notaları

GENÇ Nota Eskişehir Elemeleri’nde, Süleyman Çakır Lisesi, Fatih Fen Lisesi ve Gelişim Koleji’nin grupları, 14 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleşecek olan büyük finalde yarışmaya hak kazandılar.

Gençler için gönül verenler

Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleşen Genç Nota’ya bu yıl da gönülden destek veren, gençler için bütün imkanlarını zorlayan kuruluşlar bulunuyor.
Sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin ek köklü eğitim kurumlarından birisi olan Hacettepe Üniversitesi, bu yıl liseli genç müzisyenlere el uzattı.
Dünya üzerinde çok sayıda önemli ve büyük organizasyonu yürüten Fransız GL Event firması ile Türk ortağı Serenas Group Ankara’nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük kongre merkezi olan ATO Kongre Merkezi’nin kapılarını Genç Nota’ya açtı.
Genç Nota’ya gönül veren bir diğer kuruluş olan Barışkent Gayrımenkul ise Ankara dışından gelecek yüzün üzerinde liseli müzizsyeni a’dan z’ye ağırlamak için kolları sıvadı. Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle tanınan Barışkent Gayrımenkul’un, sadece geçtiğimiz yıl içinde destek verdiği 80 proje bulunuyor.

İŞTE ÖDÜLLER

Haberin Devamı

- En İyi Yorum Ödülü 5 bin TL
- En İyi Beste Ödülü 5 bin TL
- En İyi Kız Solist Ödülü 5 bin TL
- En İyi Erkek Solist Ödülü 5 bin TL
- En İyi Sahne Ödülü  2 bin TL
- Jüri Özel Ödülü  2 bin TL
- Gelecek Vaat Eden Enstrümanist Ödülü (bireysel) Bin TL 
- Gelecek Vaat Eden Kız Solist Ödülü (bireysel) Bin TL
- Gelecek Vaat Eden Erkek Solist Ödülü (bireysel)  Bin TL
- Genç Nota Sürpriz ö. Bin TL

Haggard fırtınası

GENÇ Nota’nın bu yıl hem gençlere hem de müzikseverlere en önemli armağanlarından bir tanesi, dünya çapında ünlü Avrupalı senfonik metal grubu Haggard’ın muhteşem konseri ve şovu olacak.
Yaklaşık 20 kişilik dev kadrosu ile Haggard’ın vereceği konser, final yarışmasının hemen ardından ücretsiz, davetiyesiz ve halka açık olarak gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!