Aile hekimine yumruklu saldırı

Güncelleme Tarihi:

Aile hekimine yumruklu saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 15:26

KONYA’da Aile Sağlığı Merkezi doktoru Mehmet Bülüç, muayene edilmediğini iddia eden hasta ve yakınlarının saldırısına uğradı. Gözü moraran Dr. Mehmet Bülüç’e saldırı anı, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Saldırıya uğrayan Dr. Bülüç’ün şikayeti üzerine soruşturma başlatılırken, Konya Tabip Odası ile Aile Hekimleri Derneği saldırıyı kınadı.

- Olay, dün saat 13.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi’ndeki 62 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi. Kolunda bıçak yarası olan Ecevit Gümüş, 2 akrabasıyla pansuman yaptırmak için için Aile Sağlığı merkezine geldi. İddiaya göre, bir süre pansuman olmayı bekleyen Gümüş, hemen müdahale olmadığı gerekçesiyle hemşire ve doktorlara tepki gösterdi. Ardından kapının önünde gördüğü ve kendisini sakinleştirmeye çalışan Dr. Mehmet Bülüç’e yumruk attı. Bu arada diğer 2 akrabasının da olaya müdahale etmesiyle çıkan arbede, diğer sağlık görevlileri tarafından güçlükle sakinleştirildi. Dr. Mehmet Bülüç’e saldırı anı Sağlık Merkezi’nin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olayın ardından Dr. Bülüç’ün şikayeti üzerine, 3 kişi, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürerken, Konya Tabip Odası ve Konya Aile Hekimleri Derneği, Dr. Bülüç’e yapılan saldırıyı kınadı. Yaşadığı olayı anlatan Dr. Bülüç şunları söyledi:

"Odada otuyorduk. Kapıdan içeriye bir kişi girdi ve ’Burada akşama kadar otuyorsunuz. Hiçbir işe yaramıyorsunuz. Yarım saattir dışarıda bekliyoruz’ diyerek tepki gösterdi. Tabi olayın daha önceki boyutu var. Daha önce burada görev yapan bir hemşire ile aralarında iğne yüzünden problem yaşamışlar. Bu sırada Özge hemşire, pansuman yapmak için kalktı. Pansuman odasında gürültüler gelince koridora çıktım. Tartışma devam ediyordu. Ben de tartışacağınıza pansumanı yaptırsaydınız şimdiye kadar işiniz biterdi dedim. Bunun üzerine buranın yetkilisi gelsin diyerek olayı büyüttüler. Görevlinin bizim kendimiz olduğunu söylememiz üzerine gelin dışarıda hesaplaşalım dediler. Bu sırada Ecevit Gümüş olduğunu öğrendiğim kişi kapının önünde eline taş aldı. Ben kapının önünde beklerken gözüme yumruk attı."

Dr. Bülüç, saldırganlardan davacı olduklarını ve adli sürecin başladığını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!