YGS puanını öğrendin, merak ettiklerini uzmana sor

YGS sonuçları açıklandı. LYS başvuruları başladı. Şifre skandalının ardından adaylar uzun süre sonuçların açıklanmasını bekledi. ÖSYM ani bir kararla sonuçları apar topar ilan etti. LYS başvuruları 6 Mayıs’a kadar devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu kafa karışıklığı yaratan dönemde milyonlarca adayın YGS puanın öğrendikten sonra merak ettiklerini hurriyetegitim.com uzmanları yanıtlıyor. YGS puanı, LYS ile ilgili merak ettikleri ya da tercih edecekleri bölüm ve üniversitelerle ilgili soruları uzmanlar yanıtlayacak.

Ben, Fen Bilimleri Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt ve Okan Üniversitesi Eğitim Danışmanı Oktay Aydın adayların kafasındaki soruları 24 saat boyunca online takip edecek ve cevap verecek

Sistem şöyle işleyecek:

Öğrenciler hurriyetegitim.com’a girdikten sonra ana sayfada bulunan “Uzmana Sor” sayfasını tıklayacak. Sisteme giriş yaptıktan sonra daha önceden başkaları tarafından merak edilen soruları ve cevapları görecek. Kendisi ile ilgili merak ettiklerini online olarak gönderip anında cevabını alacak. Eğer aday, uzmana özel bir soru sormak istiyorsa direkt uzmanla iletişime geçerek. Uzmandan gelen cevaba isterse tekrar soru sorabilecek. LYS sonuçları ilan edilinceye kadar tüm tercih dönemi de dahil bu hizmet devam edecek. Siz de merak ettiklerinizi sormak için http://www.hurriyetegitim.com/sinav/ygs-uzmana-sor.aspx linkini tıklayabilirsiniz.

***

Haberin Devamı

TÜBİTAK illerin yıldızını parlatacak

TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Nükhet Yetiş, dünya espresso pazarının 11 milyar dolarlık olduğunu açıklarken, "Bizim de mırramız var. Mırra makinası olsaydı, dünya pazarında böyle bir payımız olurdu" diyor. Prof.Dr. Yetiş, lahmacunla pizzayı da karşılaştırarak "Pizza da 120 milyar dolarlık bir pazar. Sadece Türkiye'de 300 milyon dolarlık bir pazar var." diyerek önerisini şöyle açıklıyor:

"Sahip olduğumuz yemekten, türkülerimize, el işlemelerinden, mobilyaya kadar birçok değerimizi dünya pazarında yıldızını parlatabiliriz."

Tanıtım desteği

TÜBİTAK, Başkan Yetiş'in ve Bakan Mehmet Aydın'ın desteği ile işte bu amaçla yöresel değeri olan her ürününü hem Türkiye, hem de dünya pazarında tanıtmak için kapısını açmış durumda. İsteyen il doğal kaynaklarını, kültürel ögelerini, sinai yetkinliklerini ve entellektüel sermayesini belirleyip, üniversite, belediye ve diğer sivil toplum kuruluşlarının da gücünü alarak TÜBİTAK'ın kapısını çaldığı takdirde destek alabilecek.

Haberin Devamı

TÜBİTAK, bir yandan da illerde bilim merkezleri açmayı planlıyor. İçi bilgi teknolojileriyle donatılmış bu merkezlerde ilköğretimden, yükseköğretime kadar her öğrencinin yararlanarak bilimi sevdirmek için çabalayacak.

Geçitiğimiz hafta TÜBİTAK'ta yaptıklarını bizimle paylaşan Prof.Dr. Yetiş'in gelecek için önemli projeleri de var. Anlattığına göre TÜBİTAK'ın özel geliştirdiği "Döküman İnceleme Cihazı" 14 ülke tarafından satın alınmış. Sahteciliği inceleyen, kriminal amaçlı kullanılan bu cihaz dışında özel kripto cihazları ve ürünlerini anlatırken gururlanan Prof.Dr. Yetiş, bilgi güvenliği konusunda iddialı. Buna örnek olarak da yabancı bankaların bilgi güvenlik sistemlerini test etmeye başladıklarını gösteriyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları