Kâbusa dönen sandal sefası

Güncelleme Tarihi:

Kâbusa dönen sandal sefası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2011 00:00

Ayvalıklı üç gencin sandal sefası başlarına büyük dert açtı.

Mehmet Akgün (15), kuzeni İhsan Yavuz (16) ve sınıf arkadaşı Aykut Yücel (16) cumartesi günü Ayvalık’ta bir sandalla gezmeye çıktılar. Ancak sandal, rüzgârın tesiriyle Ege’de saatlerce sürüklendi, dalgalarla su almaya başlayınca da battı. Üç genç, iki saat yüzdükten sonra kendilerini pazar sabahı Midilli Adası’nda buldular.

Adanın Ksenia köyü sakinleri, üç Türk’ü fark ederek durumu polise bildirdi. Polis de sahilde yarı baygın yatan gençleri hastaneye götürdü.
Paskalya tatili nedeniyle mahkemeler pazartesi günü kapalı olduğundan Türkiye’ye dönüşleri için resmi işlemleri ancak Salı günü başlatılan üç genç, bu defa da Yunan bürokrasisinin çarklarına takıldılar. Savcılık, reşit olmadıklarından tek başlarına Ayvalık’a seyahat edemeyeceklerine karar verdi.

‘Öleceğimizi sandık’

Salı gününü de hastanede gözaltında geçiren üç gençten Aykut Yücel’in annesi Aysel Yücel önceki gün Midilli’ye gelerek gençleri teslim aldı. Mehmet Akgün, yaşadıkları macerayı, “Denizin orasında kaybolduk. Küreklerden biri de denize düştü. Sandal su alıyordu. Batmaya başlayınca denize atladık. İki saatten fazla yüzdük. Öleceğimizi sandık” diye anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!