Gizli kamera çetesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Gizli kamera çetesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2011 10:55

KONYA’da polis tarafından bir suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 8 kişi, yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şebekenin, haraç vermeyen işyeri sahiplerine şantaj yapmak için zorla fuhuş yaptırdıkları kadınlarla ilişkiye girmesine sağlayıp, bunların görüntülerini çekebilmek için de kadınların evine gizli kamera düzeneği kurduğu iddia edildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, önceki gün bir suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 1’i kadın 9 kişi, ’suç örgütü kurmak, adam yaralama, gasp, tehdit, hırsızlık, zorla çek ve senet tahsil etmek’ suçlamalarıyla gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramada ise 2 anahtar kamera ve gizli kamera düzeneği, ruhsatsız tabanca, tüfek, çok sayıda mermi, çek ve senet ele geçirildi. Kadın şüpheli, polisteki sorgusunun ardından Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla serbest bırakıldı. 8 şüpheli de bugün adliyeye sevk edildi.

Şebekenin barlarda çalışan kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı, fuhuş yapmak istemeyen 7 kadının evini ise korkutmak amaçlı kurşunladığı, haraç vermek istemeyen işyerlerini de kurşunladığı, yine haraç vermeyen işyeri sahiplerine şantaj yapmak için zorla fuhuş yaptırdıkları kadınlarla ilişkiye girmesine sağlayıp, bunların görüntülerini çekebilmek için de kadınların evine gizli kamera düzeneği kurduğu iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!