MHP’de ‘kaset’ten istifalar

Güncelleme Tarihi:

MHP’de ‘kaset’ten istifalar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2011 00:00

Gizli kamera görüntüleri internette yayınlanan MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla partideki görevlerinden ayrıldı ve milletvekili adaylığından çekildi.

BAŞSAVCILIKTAN KASET SORUŞTURMASI

Yılmaz ve Çobanoğlu’nun aday listelerinin YSK’ya verilmesinden bir gün sonra haklarındaki kasetin internete düşmesi üzerine Bahçeli’yi arayarak, “Partinin bizim yüzümüzden yıpranmasını istemeyiz. İstifaya hazırız. Her türlü tasarrufunuzu saygıyla karşılayacağız” mesajını ilettikleri öğrenildi. Adana Milletvekili olan Yıldırım, aynı ilden 1’inci sıra milletvekili adayıydı. Çobanoğlu da Kırşehir 1’inci sıra adayıydı. Yıldırım ve Çobanoğlu’nun adaylıktan çekilmeleriyle listede kendilerinden sonra gelen adaylar yasa gereği üst sıraya çıkacaklar. Adana’daki ilk üç isim Muharrem Varlı, Ali Halaman ve Seyfettin Yılmaz oldu. İki milletvekili çıkaracak olan Kırşehir’de ise 2’inci sıradaki Ahmet Hakkı 1’inci sıraya yükseldi.

Talimat verilmiştir

Bahçeli, iki genel başkan yardımcısı hakkındaki iddiaya ilişkin soru üzerine, “Kaset siyasetine biz aldırış etmiyoruz” dedi. Bahçeli, Düzce’nin Gölyaka İlçesi’ndeki mitingden sonra sorularını yanıtlarken, “Gerekli talimat verilmiştir. Adaylıktan ve parti görevlerinden arkadaşlarımız ayrılmışlardır” dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yıldırım ile Çobanoğlu’na ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili olarak, “Özel hayatın gizliliğini ihlal” gerekçesiyle soruşturma başlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!