G.Saray'da seçim tartışması

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayda seçim tartışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2011 17:10

Galatasaray'da seçim öncesi hukuk ve mahkeme tartışmaları bütün camiayı sarmış durumda.

 14 Mayıs'ta yapılıp yapılmayacağı henüz kesinlik kazanmayan olağanüstü seçim öncesinde, sarı kırmızılı camianın bütün hukukçuları derin bir tartışmanın içine girdi.

Başkan Adnan Polat'ın, başkan adaylarından Ünal Aysal ve Turgay Kıran ile yaptığı görüşmede, "Seçimi ertelemezler ise mahkemelik olacaklarını ve hapis yatma tehlikesinin bulunduğunu" bildirmesi tartışmaları daha da alevlendirdi. Bu yüzden 3 Mayıs'ta görülecek dava sonrasında seçime geleceğinin belirlenmesinin uygun olacağı görüşü savunuluyor. Bu arada sarı kırmızılı camia içinden çıkan yine hukuksal bir iddiaya göre Başkan Adnan Polat'ın, seçimi ertelerse suç işleyeceği tezini savunuyor. Bu iddiaya göre tüzüğün seçimle ilgili sayfalar bölümünde 27 ve 28. maddeleri seçimin ertelenemeyeceğini vurguluyor. 27. maddenin son satırında, "Seçim toplantıları geri bırakılamaz" ibaresini içeriyor. Yine tüzükte 28. maddede ise, "Olağanüstü toplantıda gündeme ilave ve değişiklik yapılamaz" ibaresi bulunuyor.

Sarı kırmızılı camia içindeki bazı hukukçular, 27 ve 28. maddelerdeki bu satırların, seçimin ertelenemeyeceğini ve ertelenmesi halinde yönetimin suç işlemiş olacağı iddiasını savunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!