‘Kritere uyan’ çobana 1500 lira maaş ve lojman verecekler

Güncelleme Tarihi:

‘Kritere uyan’ çobana 1500 lira maaş ve lojman verecekler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2011 00:00

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Yeşilyurt köyü sakinleri, belediye hoparlörlerinden “Büyükbaş hayvanlara bakmak üzere aylık 1500 lira maaş, lojman ve üç öğün yemek imkanı ile çoban aranıyor” anonsu yaptırıyor.

Haberin Devamı

Köy Muhtarı emekli öğretmen Fikri Seyhan, ilçe merkezine 50 kilometre mesafede bulunan ve altyapı sorunu bulunmayan 150 haneli köylerindeki yaklaşık 200 büyükbaş hayvana bakması için çoban aradıklarını söyledi.
Kriterlere uymalı
Seyhan, herkesi çoban olarak işe almadıklarını, köyün belirlediği kriterlere uyması ve sınavı geçmesi gerektiğini vurgularken, arayışlarını şöyle anlattı: “Halkın çoğunluğu yurtdışında olması nedeniyle köyümüzün merasında hayvanlarımıza bakacak
kimse yok. Köyümüzde hayvancılık azalmış olmasına rağmen halen devam etmektedir. Birkaç yıldır hayvanları otlatacak çoban sıkıntısı yaşıyoruz. Bu nedenle, çoban aramaya başladık. İstediğimiz şartlarda çoban bulamayınca Tokat’ın Erbaa ve Amasya’nın Taşova ilçe belediyelerinin hoparlöründen çoban bulmak için anonslar yaptırdık.”
Hayvanları sevsin
Çobanı işe alma konusunda ‘seçici’ davrandıklarını dile getiren Seyhan, 1500 lira maaş, lojman ve üç öğün yemek karşılığında aradıkları özellikleri şöyle sıraladı: “İşe başlayacak çobanda özellikle hayvanları sevmesini istiyoruz. Hayvanları kendi hayvanları gibi sahiplenmesini istiyoruz. Hayvanların sıcak havada otuna, suyuna dikkat etmesi gerekiyor. Ayrıca çevredeki ekili arazilere de zarar vermesini önlemeli. Bu şartlarda çoban arıyoruz.”
6 aylığına çalışacak
İşe alacakları çobanın sadece 6 aylık yaz dönemi için çalışacağını belirten Seyhan, “Çoban için her türlü konfor ve kolaylığı sağladık. Ailesi ile de gelip kalabilir. Yaz döneminde bahçe ve meyvede yetiştirebilir. İsteyenler muhtarlığımıza başvuruda bulunabilirler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!