İstanbul'da kredi kartı dolandırıcılarına operasyon

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda kredi kartı dolandırıcılarına operasyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2011 12:21

İstanbul'da, banka müşterileri adına sahte belgelerle kredi kartı çıkartarak hesaplarından para çektikleri öne sürülen 10 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ay önce kredi kartı dolandırıcılığı yaptığı anlaşılan bir suç örgütüne yönelik teknik çalışma başlattı. Ekipler, 3 gün önce de İstanbul'da 7 ilçede düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Cemalettin Y'nin de aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

İnceleme sonucu, Cemalettin Y'nin kendisini “rütbeli asker”, “doktor”, “mühendis” ya da “polis” diye tanıtarak banka müşterilerinin kimlik bilgilerine ulaştığı anlaşıldı. Diğer suç örgütü üyelerinin de bu bilgiler adına düzenledikleri sahte belgelerle kredi kartı başvurusu yaptıkları ve aldıkları kredi kartıyla hesaplardan para çektikleri tespit edildi.

Bu şekilde yaklaşık 500 bin lira dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen suç örgütü üyelerinin ev ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda; 1 tabanca, üsteğmen adına düzenlenmiş 2 kimlik, 4 dizüstü bilgisayar, sahte mühürlü 132 nüfus cüzdanı, 28 cep telefonu, 1 pos makinesi, 1 renkli yazıcı, 1 kimlik kaplama cihazı, çok sayıda vatandaşa ait fotoğraf ve kimlik bilgileri ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler daha sonra Büyükçekmece Adliyesine sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!