Efe için 12 gün yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Efe için 12 gün yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2011 00:00

Okulda düşen lavabonun boğazını kesmesi sonucu ölen altı yaşındaki Efe Boz’un ailesi, okullarda güvenli alan için 12 gün yürüyerek topladığı 115 bin imzayı Meclis’e getirdi.

İSTANBUL’un Maltepe İlçesi’ndeki bir ilköğretim okulunda düşen lavabonun boğazını kesmesi sonucu ölen anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Efe Boz’un ailesi, ’okullarda güvenli eğitim alanları’ oluşturulması için toplanan yaklaşık 115 bin imzayı TBMM Başkanlığına iletti.

Okullarda çocukların zarar görmemesi için 11 Nisan’da İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan Efe’nin babası Kemal Boz, önceki gün başkentte ulaştı. Kurtuluş Parkı’nda eşi Nurdan ve kızı Yağmur Boz’un da aralarında bulunduğu bir grup tarafından karşılanan baba Kemal Boz, önce Sakarya ardından da Yüksel Caddesi’ne yürüdü.

Polis yürütmedi

Polisin grubu yürütmemesi üzerine Kemal Boz, eşi Nurdan, kızı Yağmur ve gruptan seçilen 5 kişi Meclis’e gitti. Meclis önüne gelen Kemal Boz ve eşi Nurdan Boz, TBMM Dikmen kapısından içeriye alındı. Kemal ve Nurdan Boz, beraberlerinde getirdikleri dilekçeleri ve yol boyunca toplanan 115 bin imzayı başkanlık makamına teslim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!