Bana podyum olsun 10 saat kesintisiz gider gelirim

Güncelleme Tarihi:

Bana podyum olsun 10 saat kesintisiz gider gelirim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2011 00:00

Burak Gacemer (30) son yılların en dikkat çekici erkek modellerinden. Yakışıklı, iyi vücutlu, aydınlık gülüşlü olmasının dışında çok profesyonel, kendine güveni her halinden belli oluyor, tasarımın ruhunu veriyor. Her şeyden önemlisi işini yaparken mankenliği bir basamak gibi görmüyor. Bu yüzden de “Mankenlik beni bırakana kadar ben mankenliği bırakmam.” diyor

Haberin Devamı

MESLEK AŞKI

Tasarımcı defilelerinde kendimi buluyorum

Modellikle ilgili hiçbir eğitim almadım. Ama bu işin eğitimle ilgili olduğunu da düşünmüyorum. Podyumda kostümden çok kendini göstermeye çalışırsan başarısız olursun, kostümün ruhuna girersen de başarılı. Sıradan bir adam değilim ben. Farklı olanın peşinden koştum her zaman. Bu yüzden en çok tasarımcı defilelerinde kendimi buluyorum. Bana etek giydirsinler, tuhaf makyajlar yapsınlar bayılıyorum.
Türkiye’de erkek model sıkıntısı olduğuna inanıyorum. Çok yakışıklı ve iyi vücutlu erkeklerin birçoğu güven sorunu yaşıyor. Seçmeler sırasında yaşanan stresi görmelisiniz. Ben hiç endişelenmedim. Egoysa ego. Zaten egosu olmayan bir kişi bu işi yapamaz. Podyumdakilerin en iyisi olmayabilirim ama yürürken, ışıklar ve bakışlar tam üzerimdeyken kendimi en iyi hissetmeliyim. Bu his ve bu duygu yüzünden gücüm yettiğince, bacaklarım tuttukça, vücudum el verdikçe modellik yapmak istiyorum. İşimi gerçekten severek yapıyorum. Provada hiç sıkılmam mesela. Bin kere aynı rutin tekrarlansa da saç makyajdan sıkılmam. Bana podyum olsun yürüdükçe yürürüm. 300 metre podyum verin 10 saat kesintisiz gider, gelirim.

KARİYER

Haberin Devamı

Basket sahalarından podyuma

Aslında profesyonel basketbol oyuncusuyum. İlkokul dörtte başladım. 7 yıl birinci ligde Pınar Karşıyaka’da olmak üzere, 15 yıl basketbol oynadım. 1996-2003 arası Karşıyaka’daydım. 62 defa milli oldum. Erkek kardeşim hâlâ Vestel’de oynuyor. Modellik benim ikinci kariyerim. Beş yıl önce değişiklik olsun diye başladım. Çocukluk arkadaşım Uğurhan Akdeniz’in İzmir’de ajansı vardı. Bir gün beni bir defileye çıkardı. Podyumda kendimi buldum resmen. Bir süre Uğurhan ile çalıştım. Ama şu anda bir diğer İzmirli koreograf Uğurkan Erez ile çalışıyorum.

EV

İzmir’i bırakmam

İzmir benim evim, memleketim, nefes aldığım yer. Ailem, arkadaşlarım, eğlenceli bir hayatım var. Ve bu hayatı dünyanın başka hiçbir yerinde kurgulayamayacağımı biliyorum. Fanatiklikse fanatiklik deyin. İstanbul’a gelmeyi hiç istemedim. 7x24 bir iş olmadığı sürece de gelmeyi düşünmüyorum. Defileden defileye gelip giderek de oluyor bu işler.

FİZİK

Haberin Devamı

Kaslarımı koruyorum

Boyum 1.83... Annemin de, babamın da ailesi Selanik göçmeni. Kırmalık var serde. Belki de ondan tipim farklı. İyi ve uluslararası bir manken olmak istiyorum. Ne yiyip ne içtiğime kesinlikle dikkat ediyorum. Önemli defileler ve fashion week öncesinde protein ağırlıklı besleniyorum ki yağlanma olmasın. Her gün mutlaka iki saat spor yapıp, ağırlık çalışıyorum. Kasları korumak lazım! Ertesi gün iş varsa erken yatarım, asla içki içmem. Aksi halde yüzümün şişeceğini bilirim. Kuliste tişörtümü çıkartamayacak kadar yağlanırsam yuh olsun bana.

KADINLAR

Güzel kadın isterim

Erkek modellere yapıştırılan gay damgası umurumda değil açıkçası. Benim ne olduğumu yakınımdakiler biliyor ya o bana yeter. Yoksa bizim işte podyumda cinsiyetsiz olarak yürümek makbul. Uzun süreli ilişkilerim oldu genelde. Sevgilimin güzel olması kesinlikle önemli. Hatta girdiğimiz bir ortamda benden çok dikkat çekmesiyle gururlanırım. Hiç rahatsız olmam, sonuçta o kadın benim diye düşünürüm. Aşık olmak güzel ama ilişki kurduğun insanla arkadaş olabilmen çok önemli.

Haberin Devamı

“Kız çocuğu olan aileler modellik tabusunu aştı ama erkek çocuğu olan aileler hâlâ oğullarının manken olmasını istemiyor. İyi erkek model çıkmamasının nedeni bu. Ailem beni hep destekledi”

HAFTADA İKİ KEZ SAUNA KEYFİ

Sekiz tane dövmem var. Bu işe ilk başladığımda herkese garip geliyordu ama artık alıştılar. Denim firmalarına katalog çekiyorsak çok da hoşlarına gidiyor. En önemli yakışıklılık sırrım sauna. Haftada iki kere girer, toksinleri atarım. Bir de gece yatmadan önce bepanten sürerim yüzüme.

DİZİ ENTERESAN OLABİLİR

Birkaç diziden teklif var. Bir tanesi İzmir Çetesi. Daha önce Demet Akalın ve Hadise’nin kliplerinde oynadım. Bir-iki de reklam filmim var. Dizi oyunculuğu enteresan olabilir. Ama bu konuda biraz garanticiyim. Üçüncü bölümde kaldırılacak dizilere girip üçer üçer oynamak istemiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!