Şırnak'ta yağış tarihi köprüyü yıktı

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta yağış tarihi köprüyü yıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2011 14:40

ŞIRNAK’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde dün gece etkisini gösteren sağnak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Silopi ilçesinde bazı okulların çatıları uçarkan, Cizre’de ise tarihi Han Mahmut Köprüsü kısmen yıkıldı, bir minübüs dereye yuvarlandı, bir kişi yaralandı.

Cizre İlçesi’nde dün öğleden sonra başlayan ve gece de devam eden sağnak yağışlar etkili oldu. Cizre ile Şırnak arasındaki Kasrik Boğazı’ndaki Kasrik Deresi üzerinde bulunan üç gözlü tarihi Mahmut Han Köprüsü aşırı yağışların oluşturduğu sel suları nedeniyle kısmen yıkıldı. Kasrik deresi yakınlarında bulunan 10 evin giriş katlarını da sel suları bastı.

Cizre’nin Sur Mahallesi’nde 30 evin alt katları sel sularıyla dolunca aileler yakınlarının yanına yerleşti. Aşırı yağışlar nedeniyle yer yer toprak kaymasının meydana geldiği Cizre-Şırnak karayolunda trafik bir süreliğine durdu. Karayolları ekipleri tarafından yol temizlendikten sonra araçların geçişine tek şeritten izin verildi.

Cizre Nusaybin arasında bulunan Saklan Deresi de aşırı yağışlar nedeniyle taştı. Sular altında kalan karayolunda Hüseyin Turan’ın kullandığı boş yolcu minübüsü yoldan dereye doğru kayınca şöför kendini dışarı attı. Boş minübüs dereye yuvarlanırken, hafif yaralanan şöför Hüseyin Turan ise yardımına koşanlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Silopi İlçesi’ni de etkisi altına alan sağnak yağışlar, ilçe merkezinden geçen Celali Deresi’nin taşmasına mneden oldu. DSİ ve Belediye tarafından yapılan istinat duvarlarını da yıkan sel suları bir çok evin giriş katlarını doldurdu.

İlçenin Ofis Mahallesi’ndeki İpekyolu İlköğretim Okulu’nun çatışı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Okul bahçesine düşen çatı o sırada bahçede kimse bulunmadığı için ölen ve yaralanan olmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!