Bozkurtları ile kovalayacakmış hodri meydan

Güncelleme Tarihi:

Bozkurtları ile kovalayacakmış hodri meydan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 Haziran Genel Seçimleri için mitinglere Bayburt’tan başladı.

Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye, “Bin bozkurtla Kasımpaşa’ya kadar kovalarmış. Allah Allah. Sayın Bahçeli sen bozkurtlarla mı dolaşıyorsun? Bozkurtların sana hayırlı olsun. Ben bozkurtla dolaşmıyorum. Hodri meydan, meydandayım. Ben eşref-i mahlûk olan insanlarla dolaşıyorum” dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

CHP ve MHP’nin konuşacak bir şeyleri yok. AK Parti, 8,5 yıl önce görevi DSP-MHP-ANAP hükümetinden devraldı. MHP şimdi ‘2023 benim’ diyor. Millet sana 5 yıl görev verdi. 5 yıllığına gel hükümeti idare et dedi. Bunlar ne yaptı? 3,5 yılda bırakıp kaçtılar. Niye? Onu idare edebilecek kapasiteye sahip değildi. Şimdi de 2023’ü konuşuyor. Sayın Bahçeli sen 3,5 yıllıksın.

İnsanlarla dolaşıyorum

Şimdi duydum ki bugün bir meydan okuma yapmışsın. Meydan okumasında da diyor ki... Taksim’e 5 bin veya 10 bin gençle gelecekmişsin. Eee? Bin bozkurtla Kasımpaşa’ya kadar kovalarmış. Allah Allah... Sayın Bahçeli sen bozkurtlarla mı dolaşıyorsun? Bozkurtların sana hayırlı olsun. Ben bozkurtla dolaşmıyorum. Ben eşref-i mahluk olan insanlarla dolaşıyorum. Ben demokratik mücadeleyi demokrasi alanında veriyorum. Bizim gençliğimizin bugüne kadar illegal hiçbir eylemi olmamıştır ama senin geçmişinde bunlar var.
- Türkün Kürt’le kardeşliğinden niye rahatsız oluyorsun? Türkün Arap’la Laz’la Gürcü’yle kardeşliğinden niye rahatsız oluyorsun. Ama bunun kitabında kardeşlik yok. Bu başka şeyleri düşünüyor. Onun için de işte şimdi oradan Bozkurtları ile kovalayacakmış hodri meydan, meydandayım. Meydana yeni çıkmadım. Gençlik yıllarımdan beri siyaset meydanındayım.

Silivri’den aday buldular

Bunlar gücünü çetelerden alıyor, mafyatik örgütlerden alıyor. Bunlar gösterecek milletvekili adayı bulamadılar, Silivri’ye gittiler. Silivri’den milletvekili adayı gösteriyorlar. Yahu onların yerini dolduracak adam mı yoktu partinizde? Ne işiniz vardı Silivri’de? Çeşitli olaylara karışmış, şu anda yargılanmakta olanları oralardan kurtarabilmek için böyle bir operasyonun içine girmek... Bunun siyasi ahlak içerisinde yeri var mı? Döndürülen dolaplar ortada. Fakat bir kaset operasyonuyla işbaşına gelip sonra dönüp çetelere bedel ödeyenler var. Dışarıda hiç adam kalmadı, şimdi de bu tür bir operasyon.

- Yıllarca dokunulmazlık çığırtkanlığı yaptılar. Bunların ilkesi yok. Şimdi bu dokunulmazlık zırhından Silivri’dekileri de nasıl istifade ettiririz, bunun adımını atıyorlar. O da yetmedi. Dedi ki ‘nerede bu Ergenekon örgütü? Gidip üye olmak istiyorum’. Şimdi çıktı, CHP’nin çatısı altında Ergenekon’un irtibat ofisini kurdular. Vatana, millete hayırlı olsun diyemem. Ancak çetelere, mafyaya, karanlık suç örgütlerine herhalde bu umut ışığı olacak. Böyle bir durum var. Bunlar bedeli gider çetelere öderler, bunlar hesabı gider çetelere verirler, bunlar güçlerini çetelerden alır, faturayı dönüp çetelere öderler.

Olay çıkıyor, ellerini ovuşturuyorlar

BAŞBAKAN Erdoğan, YSK kararı sonrasında yaşananları da şöyle değerlendirdi:
- Gençler, çocuklar sokağa dökülüp, sağa sola taş atarken BDP bir köşede ellerini ovuşturuyor, CHP ve MHP’de bir başka köşede ellerini ovuşturuyor. Bunlar yürütmenin yargıya müdahalesine alışmışlar. Her kararın arkasında siyasi irade arıyorlar. Benim de milletvekilliği noktasında önümü kestiler. Erdoğan muhtar bile olamaz dediler. Dörtlük okudum Siirt’te. Bundan dolayı önümüzü kesmek isteyenler bunu başaramadılar.
- BDP düşüncesizce, insafsızca, sorumsuzca gençleri sokağa dökerek, kışkırtıyor. Yapılanlar demokratik hakmış. Biz parlamentoda bunlarla çalıştık. Bakıyorsunuz nerde bir olay var. O eylemin başını bunlar çekiyor. Molotofkokteyliyle insanları rahatsız etme, halk otobüslerini yakıp yıkma, otobüs içerisinde insanları öldürme, bunları siz yapıyorsunuz. Bunun neresi demokrasi soruyorum size.

Genç Ozanlar çalamadı

BAYBURT Üniversitesi’nde düzenlenen açılış törenine katılacak olan Başbakan Erdoğan’a saz çalmak üzere kampüse getirilen 49 ilköğretim öğrencisinden oluşan ’Genç Ozanlar Korosu’ vakit azlığı sebebiyle gösteri yapamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!