Eski vekile 8 kurşun

Güncelleme Tarihi:

Eski vekile 8 kurşun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2011 00:00

Anatavan Partisi Bursa eski milletvekili Mehmet Gedik Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir restoranda uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. 4 yerinden vurularak yaşamını yitirdiği belirtilen Gedik'in, yapılan otopsisinde sol omuz, boyun, sırt ve baş bölgesinde 8 mermi yarasına rastlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

ANAP'LI ESKİ VEKİL ÖLDÜRÜLDÜ /WEB TV

Bursa’da 1987-1995 yılları arasında ANAP’tan iki dönem milletvekilli seçilen Mehmet Gedik, Bursa’nın Mudanya ilçesinde bir balık restoranında çıkan kavgada tabancayla vurularak öldürüldü. Katil zanlısı olarak M.A.Ş. isimli bir kişi gözaltına alındı.

Bursa siyasetinin renkli isimlerinden Mehmet Gedik, Mudanya ilçesinde bulunan bir balık restorantta dün akşam silahlı kavgada vurularak öldürüldü. Olay, Trabzon doğumlu olan Mehmet Gedik’in dün akşam Trabzonspor’un Eskişehirspor ile berabere kaldığı maçı izlediği restoranda meydana geldi. Balık restoranına Trabzonlu işadamı Mehmet Ağrıman ile birlikte gelen ve bir süre maç izleyen eski milletvekili Gedik, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan kavgada, M.A.Ş. tarafından tabancayla vücuduna isabet eden kurşunlar sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi. Gedik’in cesedi, daha sonra otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

GEDİK, HEMŞEHRİSİ TARAFINDAN VURULDU  

Mehmet Gedik’i vurduğu öne sürülen M.A.Ş.'nin Trabzonlu olan Gedik’in hemşehrisi olduğu öğrenildi. Mehmet Gedik ile daha önceden tanışan ve restorana yanında bir kadın ile gelen M.A.Ş.'nin silahıyla 8 el ateş ettiği kurşanlardan dördünün Gedik’in kafasına ve boynuna isabet ettiği belirtildi. Kaçarken polis tarafından yakalan ve can güvenliği açısından Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen zanlının, cinayeti Eskişehirspor-Trabznospor maçı sırasında küfür yüzünden mi, yoksa husumet nedeniyle mi işlediği araştırılıyor.

GEDİK'İN YAPILAN OTOPSİSİNDE SOL OMUZ, BOYUN, SIRT VE BAŞ BÖLGESİNDE 8 MERMİ YARASINA RASTLANDI

Gedik'i tabancayla öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan zanlı M.A.Ş'nin yapılan araştırmasında, 2007 yılında Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde bir kişiyi silahla yaraladığı ve bu suçtan sabıkalı olduğu tespit edildi.

Kaçarken restorana yaklaşık 700 metre mesafedeki Şehit Hakan Tamaç Caddesi'nde güvenlik güçlerince yakalanan zanlının, gözaltına alındığında polislere Mehmet Gedik'in ölüp ölmediğini sorduğu ve “Ölmediyse bileklerimi keserim. Ölmediğini hissetseydim diğer silahı da boşaltırdım” dediği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Gözaltında tutulduğu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde polislere “ifade vermeyeceğim” dediği bildirilen zanlının, üzerine bulunan ve biri olayda kullanılan iki tabancanın da ruhsatsız olduğu belirlendi.

Zanlının, dün akşam yapılan muayenesinde olay sırasında 100 promil alkollü olduğu ve olayın ardından şeker hastalığı nedeniyle fenalaşması nedeniyle Mudanya Devlet Hastanesine götürüldüğü de belirtildi.

4 yerinden vurularak yaşamını yitirdiği belirtilen Gedik'in, yapılan otopsisinde sol omuz, boyun, sırt ve baş bölgesinde 8 mermi yarasına rastlandığı bildirildi.

ACILI KARDEŞ: KESİNLİKLE OLAYDA HİÇ BİR KÜFÜR, SATAŞMA VEYA MAÇ KAVGASI YOK

Haberin Devamı

BURSA (A.A) - 23.04.2011 - Eski Devlet Bakanlarından Eyüp Aşık, Anavatan Partisi (ANAP) eski Bursa Milletvekili Mehmet Gedik'in, Mudanya'da bir restoranda silahla öldürülmesiyle ilgili, “Yaşanan olayın hiçbir izahı yok. Sadece bunun için akıl tutulması diyorum” şeklinde konuştu.

Gedik'in Bademli Mahallesi'ndeki evine giderek taziye ziyaretinde bulunan Aşık, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmet Gedik'in yiğit, dobra ve mert bir insan olduğunu ifade etti.

Mehmet Gedik'in vefatının, ailesi ve kendileri için çok büyük bir kayıp olduğunu belirten Aşık, şunları söyledi:

“Bursa'da siyaset anlamında 3 kişi sorsanız mutlaka içlerinden biri olarak Mehmet Gedik'i sayarlar. Sevenliği ve babacanlığı ile bilinirdi. Yaşanan olayın hiçbir izahı yok. Sadece bunun için akıl tutulması diyorum. Zanlı ne içti bilmiyorum. İçki mi, esrar mı ama isim yapmak için de yapmış olabilir. Olaylar ilerleyen zamanlarda daha da netleşecek. Maç sadece bir tesadüf.”

Mehmet Gedik'in kardeşi Yusuf Gedik ise ağabeyinin 6 yıldır silah taşımadığını anlatarak, “Kesinlikle olayda hiçbir küfür, sataşma veya maç kavgası yok.
Ağabeyim, bu kişi ile 2 saat boyunca burada görüşmüş, sarılmış kucaklaşmış. 2 saat muhabbet etmişler. Olaya bir anlam vermek mümkün değil” diye konuştu.
Bu arada acılı ailenin evine taziye için çok sayıda kişi geliyor.

YALÇINBAYIR: ÖLÜM HABERİNİ MESUT YILMAZ'A BİLDİRDİM

Haberin Devamı

Olayı öğrenince Mudanya’ya gelip bilgi alan eski Başbakan Yardımcılarından Ertuğrul Yalçınbayır, "Üç gün önce kendisiyle görüştüm. Mustafakemalpaşa ilçesinde hayvancılık yapacağını söyledi. Huzurlu ve rahat olduğunu belirtti. Çok üzüldüm. Ölüm haberini Mesut Yılmaz beye bildirdim. O da çok üzüldü. Edindiğim bilgiye göre, Trabzonsporlu olan Mehmet Gedik, takımı berabere kalınca sinirlenmiş. Yan masada oturan ve hemşehrisi olan kişi de tabancasıyla onu sekiz el ateş ederek öldürmüş" dedi.

Yalçınbayır, Gedik'in cenaze törenine ilişkin detayların henüz netleşmediğini belirterek, “TBMM'de tören düzenlenmesi yönünde bir talep olacağını sanmıyorum. Cenaze muhtemelen memleketi Mustafakemalpaşa ilçesinde toprağa verilecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gedik'in hayatını yitirdiği saldırıya yol açtığı öne sürülen kavganın “maç yüzünden çıktığının” ifade edildiğini hatırlatan Yalçınbayır, “Hayat bu kadar ucuz değil ama maalesef genel bir yozlaşma var. Ve bu yozlaşma her an herkese bir şey olabileceğini gösteriyor. Bu noktada kendimizi çek etmemiz, gözden geçirmemiz gerekir. Bu hal ve hareketler devam ettiği sürece mukadderat bu olacaktır” şeklinde konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI GÜNEŞ: SEBEBİ NEDİR, ÇOK KISA SÜREDE ORTAYA ÇIKACAK

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Gedik'in silahlı saldırı sonucu ölümüne ilişkinyaptığı açıklamada, “Olay çok taze şu an itibarıyla. Fail elde, kimliği belli. Çok yönlü soruşturma devam ediyor. Sebepler ne olabilir, bunun araştırması devam ediyor. Şu an itibarıyla ileri derecede söyleyebileceğimiz çok fazla bir şey yok. Bu işin soruşturması ve sorgulaması devam ediyor. Sebebi nedir, çok kısa sürede ortaya çıkacak. Şu noktada ileri derecede 'şu sebepten meydana gelmiştir' demek mümkün değil. Hepsi araştırılıyor, inceleniyor” şeklinde konuştu.

MEHMET GEDİK KİMDİR?

Bursa’da 1983 yılında politikaya giren Gedik, ANAP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı’na seçildi. 1987 ve 1995 yılları arasında 18’nci ve 19’ncu dönem milletvekili seçildi. 3 dönem ANAP MKYK üyesi olarak görev yapan Mehmet Gedik, bir dönem de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Bursa’da, 3 dönem de ANAP İl Başkanlığı yapan Gedik, son olarak Bursa’da Uludağ Üniversitesi’nde yürütülen "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan ötürü gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılmıştı.

Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Gedik, Nesim Malki Cinayeti’nde de gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!