Balonlu protesto

Güncelleme Tarihi:

Balonlu protesto
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2011 00:00

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü çalışanları, ek ödemelerin zamanında yapılmamasını balon uçurarak protesto etti.

Haberin Devamı

DEVLET Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü girişinde toplanan çalışanlar, çeşitli pankart ve dövizler  açarak bir süre slogan attı. HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, burada yaptığı açıklamada, Meteoroloji  çalışanlarının maaşlarının eksik ödenmesi dolayısıyla bu eylemi  gerçekleştirdiklerini söyledi. Yasayla hak edilmiş ek ödemenin 2 aydır “yarım yamalak” yatırıldığını  ifade eden Çivi, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 2006 yılından bu yana ek  ödeme yapıldığını ve bunun maaşın bir parçası olduğunu belirtti. Çivi, ek  ödemenin artırılmasını isterken, ödemelerin geciktiğini, 15 Nisanda yapılması  gereken ödemenin ise ne zaman gerçekleşeceğinin belli olmadığını anlattı.
Genel bütçe sözü
Ek ödemelerin bir kamu kurumu olan meteorolojide döner sermaye değil,  genel bütçeden yapılması gerektiğini söyleyen Çivi, geçen ay Meteoroloji Genel  Müdürü Mehmet Çağlar ile konu hakkında görüştüğünü ve ödemenin döner sermaye  yerine genel bütçeden yapılarak sorunun çözüleceğinin belirtildiğini kaydetti.
Çevre ve Orman Bakanlığının da Maliye Bakanlığına yazı yazarak,  meteorolojide çalışan personele yapılan ek ödemenin genel bütçeden yapılmasını  talep ettiğini anlatan Çivi, “sabırla beklemelerine karşın sorunun çözümünde  herhangi bir gelişme yaşanmadığını” ifade etti. Çalışanların ek ödemeleri alamadığı için maddi sıkıntı yaşadıklarını dile  getiren Çivi, “Vatandaş 1 kuruş eksik ödediğinde devlet faiziyle alıyor. Biz  faizden de geçtik ana parayı, hakkımızı istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!