İstanbul’un 300 bin dolarlık yeni buluşma noktası

İstanbul Shopping Fest’te son bir haftaya girdik. Festivalin, alışverişe yüzde 21 canlılık getirdiği söyleniyor. Mağazaların yoğun olduğu her yerde, Ortadoğulu turistlere rastlanıyor. Zaten alışverişi de onlar yapıyor gibi görünüyor. Sokaklarda adım başı Arapça duyuluyor.

Haberin Devamı

Ama şehirde değişen tek şey bu değil.
Festival başlamadan önce, belli başlı cadde ve meydanlara, Shopping Fest logolu portatif vitrinler yerleştirilmişti.
Bunları bazı markalar almış, içine de dev ürünler, resimler, logolar filan yerleştirmişlerdi. Sokak enstalasyonu gibi duruyor bazıları.
İşte bu vitrinler, İstanbul’un yeni buluşma noktaları oldu. Örneğin...
Arkadaşınızla ya da sevgilinizle Taksim’de buluşacaksanız, şöyle noktalar belirlersiniz: Anıtın önü, metronun çıkışı, Fransız Kültür Merkezi’nin önü, tramvay durağı...
Şimdi bu listede bizim vitrinler de var. Taksim’deki vitrin Flo’nun. Bir tane de Koton’un var yanılmıyorsam. Ve insanlar buluşmadan önce şöyle sözleşiyor: Büyük ayakkabıda buluşalım.
Büyük ayakkabı dedikleri, Flo’nun vitrini. Önünde resim çektirenlere bile rastladım. Dev ayakkabının boyu 5, eni 3,5 metre. Topuğunda 150’ye yakın farklı renkte ayakkabı kullanılmış. Akşam hava kararınca daha da renkli bir hal alıyor. Bu arada Flo, bu vitrin için tam 300 bin dolar ödemiş.
Korkarım festival bitince, eski buluşma noktalarına geri dönmek gerekecek.

Haberin Devamı

Vitrinde gördüm

Şunların güzelliğine bakar mısınız

İsveçli Urbanears kulaklıklar Türkiye’ye yeni geldi. Hepsi rengarenk ve çok eğlenceli görünüyor. Sadece görüntüsü değil, ses kalitesi de gayet iyi. Şeker pembesi olanından denedim; cızırdamıyor, kulağı rahatsız etmiyor. En iyi tarafı dolmuşta, otobüste, asansörde kulaklıktan çıkan sesi yanınızdaki duymuyor. Dikkat çeken aksesuvarlar kullanmayı sevenlere şiddetle tavsiye ederim. Bu koca kulaklıkla evden nasıl çıkayım, dinlemezken ne yapayım, diye soranlara da hitap etmek isterim: Küçültüp çantaya atabiliyorsunuz. Beymen Blender, Bilstore, Sportworks, İstanbul Lastik Papuç ve Nezih kitabevinde satılıyor.

Haftanın sitesi

Kapıda Japon var

Minimalist ve çevreci Muji, benim en sevdiğim markalardan. Ev tekstili, ev aksesuvarı, kırtasiye malzemeleri, mutfak eşyaları, banyo ürünleri, kozmetik aksesuvarları filan satıyorlar. Biraz pahalı ama indirim zamanlarını kollayabilirsiniz. Fakat bu Japon’un yıllardır sadece İstanbul’da ve sadece iki mağazası vardı. Şimdi internet mağazalarını açtılar: www.muji.com.tr
Mağazada olan her şey, internette de var. Şimdi üye olur, arkadaşlarınızı da üye yaparsanız, onların yaptığı ilk alışverişten siz de 10 lira kazanıyorsunuz.
Sitede sadece ürünler yok, faydalı bilgiler de var. Japonya’daki depremle ilgili detaylara ulaşabilir, bahar temizliğinin püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

AVM’LERDE 23 NİSAN

Kurtalan Ekspres konseri

İstanbul Ataköy’deki Galleria’da, eğlence, müzik, yarışma ve hediye dolu bir hafta sonu var. Cem Ceminay 14:00-16:00 saatleri arasında Radyo N101’deki yayınını Galleria’dan canlı olarak yapacak. Yayına Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço da konuk olarak katılacak. Ardından çocuklar için hazırlanan özel sahnede Altınok Tiyatrosu’nun hazırlayıp sunduğu tiyatro oyunu başlayacak. 16:30’da başlayan oyunla, Galleria Çocuk Sahnesi’nde Karagöz ve Hacivat perdeden çıkacak. ‘Karagöz Orman Bekçisi’ isimli oyun perdede başlayıp sahnede devam ederken yine perdede son bulacak. 22:00’de ise Kurtalan Ekspres konseri var.

Haberin Devamı

Outlet Center İzmit, geleneksel 23 Nisan etkinliklerine devam ediyor. Palyaçolar çocukların yüzlerini boyayacak, onlara balon ve bayrak dağıtacak. İlköğretim 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerini kapsayan “Çocuk ve Oyun” konulu bir resim yarışması da var. Birinciye 750 lira tutarında Outlet Center İzmit hediye çeki verilecek. 14.00’te Grup Nazar konserini dinleyebilirsiniz.

Örümcek Adam Bayrampaşa’da

Marvel’in süper kahramanları, Eylül’e kadar sürecek bir turne için Türkiye’ye geliyor. Thor, Kaptan Amerika, Hulk, Iron Man ve Örümcek Adam, bugün ve haftasonu Forum İstanbul AVM’de. Çizgi kahramanlar İstanbul’dan Mersin’e, oradan Bornova’ya geçecek; Türkiye’deki tüm Forum alışveriş merkezlerini 4 Eylül’e kadar ziyaret edecek. Daha fazla bilgi için: www.forumistanbul.com.tr/Marvel

Yazarın Tüm Yazıları