Meteoroloji çalışanlarından ek ödeme protestosu

Güncelleme Tarihi:

Meteoroloji çalışanlarından ek ödeme protestosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2011 14:17

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü çalışanları, ek ödemelerin zamanında yapılmamasını protesto etti.

Haberin Devamı

METEOROLOJİ ÇALIŞANLARI EYLEMDE / Foto Galeri

Genel Müdürlük girişinde toplanan çalışanlar, çeşitli pankart ve dövizler açarak bir süre slogan attı.
HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, burada yaptığı açıklamada, Meteoroloji çalışanlarının maaşlarının eksik ödenmesi dolayısıyla bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yasayla hak edilmiş ek ödemenin 2 aydır “yarım yamalak” yatırıldığını ifade eden Çivi, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 2006 yılından bu yana ek ödeme yapıldığını ve bunun maaşın bir parçası olduğunu belirtti. Çivi, ek ödemenin artırılmasını isterken, ödemelerin geciktiğini, 15 Nisanda yapılması gereken ödemenin ise ne zaman gerçekleşeceğinin belli olmadığını anlattı.

Ek ödemelerin bir kamu kurumu olan Meteorolojide döner sermaye değil, genel bütçeden yapılması gerektiğini söyleyen Çivi, geçen ay Meteoroloji Genel Müdürü Mehmet Çağlar ile konu hakkında görüştüğünü ve ödemenin döner sermaye yerine genel bütçeden yapılarak sorunun çözüleceğinin belirtildiğini kaydetti.
Çevre ve Orman Bakanlığının da Maliye Bakanlığına yazı yazarak, meteorolojide çalışan personele yapılan ek ödemenin genel bütçeden yapılmasını talep ettiğini anlatan Çivi, “sabırla beklemelerine karşın sorunun çözümünde herhangi bir gelişme yaşanmadığını” ifade etti.

Haberin Devamı

Çalışanların ek ödemeleri alamadığı için maddi sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Çivi, “Vatandaş 1 kuruş eksik ödediğinde devlet faiziyle alıyor. Biz faizden de geçtik ana parayı, hakkımızı istiyoruz” dedi.

Ayhan Çivi, ay sonuna kadar bu konuda bir gelişme yaşanmaması durumunda yargıya başvuracaklarını ve ödemeleri faiziyle alacaklarını söyledi.
Açıklama sırasında bazı çalışanlar kredi kartlarını çıkararak, “Kim ödeyecek bu borçları?” diye seslendi. Açıklamanın ardından çalışanlar, üzerlerinde “meteorolojik balon”, “döner sermaye balonu” yazan uçan balonları havaya bıraktı. Çalışanlar, bir süre alkışlı protestoda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!