EXPO 2020 adayı İzmir

Güncelleme Tarihi:

EXPO 2020 adayı İzmir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Turizm Haftası açılış töreni için geldiği İzmir’de müjde üstüne müjde verdi. İzmir Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde düzenlenen törene Bakan Günay’ın yanı sıra Vali Cahit Kıraç, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy ve sektör temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

Bakan Günay, 22 Nisan’da, bakanlık genel müdürleriyle sadece İzmir’in ele alınacağı turizm zirvesi yapacağını belirtti, şunları söyledi: “Ülkemizdeki 35’inci Turizm Haftası’nı 35 plakalı ilde açmanın sevincini yaşıyorum. Turizmde dünyanın 7’nci ülkesiyiz, önümüzdeki yıllarda ilk 5’e girmeyi hedefliyoruz. Yıl değerlendirme toplantısını İzmir’de yaptık. 21 Nisan’da yine geleceğim. 22 Nisan’da Bayındır Çiçek Festivali’ne katılacağım. Genel müdürlerimle birlikte İzmir’in kültür ve turizm yaşamında sözü olan, söz söylemek isteyen tüm birimlerin temsilcilerine açık toplantı yapacağız.”

Bu kez alacağız

Günay, EXPO 2020’ye İzmir’in aday gösterileceğini de kaydetti, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir için afaki şeyler söylemek istemiyorum. İzmir’le ilgili hükümet vaadini okumak istiyorum. Turizm alanlarında İzmir yeni yatırımlarla bu alandaki öncü konumunu güçlendirecek, küresel cazibe merkezi olacak. Ege Uygarlıkları Müzesi Projesi olacak, kruvaziyer turizmi geliştirilecek, kongre merkezleri yapılacak, yeni fuar alanı olacak, yurtdışı uçuşlar artırılacak. Başbakan’ın Türkiye’ye okuduğu seçim senedidir. EXPO 2020’nin İzmir’de yapılması için gerekli girişimler yapılacak ve destekler sağlanacak. Başkent de talip oldu. Ama ben bugüne kadar, orada yaşamama rağmen Ankara’nın değil, İzmir’in hakkı olduğunu savundum. Bu kez EXPO 2020’yi alacağız.”

Haberin Devamı

KOCAOĞLU’NDAN ÜÇ İSTEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bakan Günay’dan, İnciraltı’nın bir an önce planlanmasını, Yarımada’nın her noktasının ele alınarak değerlendirilmesini ve turizmci yatırımcıya teşvik verilmesini istedi. Kocaoğlu, “Zaman kaybediyoruz. İzmir turizmden payını almıyor, alamıyor. Altyapı ve planlama eksiklerimiz var. Bunların yapılmasını istiyoruz. İzmir turizmde aritmetik olarak değil, geometrik olarak büyüyebilecek bir kent. En önemlisi insanında bu potansiyel var. İzmir’in fuarlar ve kongreler kenti olma eksikliğini kapatıyoruz. Parayla ilgili hiçbir şey istemedim, sadece iki planlama istedim. Bir de turizmci yatırımcıya teşvik... İzmir’den aday olmanız bizi onurlandırdı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!