Kaza tedavileri devletten

Güncelleme Tarihi:

Kaza tedavileri devletten
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2011 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çıkarılan torba yasanın ardından, trafik kazalarında yaralıların tedavi giderlerinin karşılanmasına yönelik genelge yayımladı.

Genelgede, 25 Şubat’ta yürürlüğe giren kanundaki, “Trafik kazaları sebebiyle üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının sundukları sağlık hizmet bedelleri, kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın SGK tarafından karşılanır” ifadesi hatırlatıldı. Genelgede, 25 Şubat’tan sonra sunulan sağlık hizmeti bedellerinin ödenmesinde şu yolun takip edilmesi istendi:

Genel sağlık sigortalılarının tedavi giderleri, MEDULA üzerinden faturalandırılacak. Genel sağlık sigortalısı olmayan trafik kazazedelerinin tedavi giderleri ise SGK’ye elden fatura edilecek.

Sağlık hizmet sunucuları, tüm kazazedeler için tedavi bedellerine ait fatura ekine, trafik kazası olduğuna dair kanıtlayıcı belge veya kaza tespit tutanağı ekleyecek.

Kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tıbbi malzeme ve ilaç bedelleri mevzuat çerçevesinde karşılanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!