Doktor ne demek tüccar mı demek

Güncelleme Tarihi:

Doktor ne demek tüccar mı demek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2011 00:00

PERFORMANS sistemini eleştiren Hacettepe Üniversitesi asistan doktorları, greve hazırlanırken, ilginç bir klip hazırladı. Athena’nın “Holigan” şarkısını “Doktor ne demek tüccar mı demek” sözleriyle yeniden uyarlayan doktorların klibi Facebook’ta izlenme rekorları kırıyor.

Haberin Devamı

Klipte bir doktor hastasının önüne çalar saat koyarak muayene ediyor, performans sistemi nedeniyle saat çalınca muayene sona eriyor. Grup Athena’nın şarkısına söz yazan Türk Tabipleri Birliği üyesi ve kendilerine “Grup Band” ismini veren doktorların güldüren şarkısı şöyle:

Şarkının sözleri

“Kalbimizden kopuyor bu şarkı sana - Sanmasınlar İşimiz para ve pulla - Puan ve performansla ölçülmez asla - Hiçbir zaman pes etmedik bu davamızda / Nöbeti boyunca bir saat yattı - Gecelik kan alırken hepatit kaptı - Delikanlı doktor ayağa kalktı - Grevini yaptı ve hakkını aldı / Asistanlık bitti uzmanlık çaktı - Sınava girdiğinde gözünü açtı - Gözünü bir kapadı zorunluda aştı - Sağlıksız ocaklarda ömrü karardı / Doktor lazım mı - Doktor nerede - Doktor geldi mi - Doktor / Doktor ne demek -Doktor ne demek - Performansla çalışan tüccar mı demek.”

İzlenme rekoru kırdı

Haberin Devamı

Grubun solisti Oğuzhan Karcı Ankara Hürriyet’e yaptığı açıklamada, performans sisteminin doktorları tüccar, hastayı müşteri yerine koyduğunu belirterek, “Biz üç dakikada bir hasta bakmak istemiyoruz. Çünkü hastalarımızın sağlığı bizim için çok önemli. 19-20 Nisan’da toplu greve gidiyoruz. Amacımız hastaları mağdur etmek değil. Aciller ve ameliyathaneler hizmet vermeye devam edecek. Klibimiz Facebook’ta izlenme rekorları kırıyor. 24 saat içinde 10 bin kez paylaşıldı, 30 bine yakın izlendi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!