Basın Konseyi'nden açıklama

Güncelleme Tarihi:

Basın Konseyinden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2011 20:27

Basın Konseyinden yapılan açıklamada, “Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan TSK mensuplarının tutukluluklarının devam ettirilmesi ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığının yayımladığı açıklamada ileri sürülen hususlar, aynı davaların şüphelileri olan gazeteci arkadaşlarımız için de geçerlidir” denildi.

Konseyden yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“İstanbul özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemelerinde görülen Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan emekli ya da muvazzaf TSK mensuplarının tutukluluklarının devam ettirilmesi ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığının yayımladığı açıklamada ileri sürülen hususlar, aynı davaların şüphelileri olan gazeteci arkadaşlarımız içinde geçerlidir. Üstelik gazeteci tutukluların hiçbirisinde devlet tarafından mesleklerini yaparken kullanılmak üzere verilmiş bir silah bulunmamakta, meslektaşlarımız haber ve yorumları için yalnız kalemlerini ya da bilgisayarlarını kullanmaktadırlar.
Bu uzun ve ucu açık tutukluluk süresinin arkadaşlarımız için özellikle genel seçim kampanyasında yazacakları haber ve yorumları engellemek amacını güdüp gütmediği yolundaki kuşkular dış basın kuruluşlarına da yansımaktadır.
Basın Konseyi, şüpheli-sanık olarak yargılanmakta olan arkadaşlarımızın tutukluluk durumlarına haklarındaki delillerin toplanmış olması ve kaçma kuşkusu bulunmaması, delillerin karartılmasının da imkansızlığı dikkate alınarak son verilmesi dileklerini ilgililerin dikkatlerine sunmayı bir görev saydığını kamuoyuna açıklar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!