Hitler'in imzasına sahip olmak için yarışacaklar

Güncelleme Tarihi:

Hitlerin imzasına sahip olmak için yarışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2011 16:03

Nazi Almanya’sının diktatörü Adolf Hitler’in yazdığı “Kavgam” kitabının nadir bulunan ilk basımı, açık artırmaya çıkarılıyor.

Haberin Devamı

KAVGAM KİTABININ İLK BASIMINA AİT KOPYA/Foto Galeri

 

Hitler’in, başarısız olan Birahane Darbesi ardından girdiği Landsberg hapishanesinde yazdığı ve Nazilerin İncil’i olarak kabul edilen kitabın ilk basımına ait kopyası, bu ayın sonunda açık artırmaya sunulacak.

 

Kavgam'ın ilk basımındaki 500 kopyadan bugün geriye 20 tane kaldığı tahmin ediliyor. Adolf Hitler’in imzasını taşıyan ve başlıkları altın harflerle yazılan kitap, ilk basımın 19’uncu kopyası olarak işaretlenmiş. Kitabın, yaklaşık 50 bin dolardan alıcı bulması bekleniyor.

 

Haberin Devamı

Müzayede uzmanı Richard Brookes, “Bu Kavgam'ın var olan en nadir kopyası. Hitler tarafından imzalanmış olması değerini iyice artırıyor” diye konuştu.

 

Hitler, 1925 yılında basılan kitabı, Birahane Darbesi’nde yanında yer alan Nazi partisi üyelerinden Hermann Esser’e armağan etmiş.

 

Avustralyalı bir koleksiyoncu tarafından Shropshire müzayede evine bağışlanan kitap, 19 Nisan’da açık artırmaya çıkarılacak.

 

Brookes, “Kavgam bugüne kadar dünyanın dört bir yanında her dilde yayımlandı. Çok iyi bilinen bir kitap ve son zamanlarda Hindistan’da çok popüler” dedi.

 

Kavgam, dünyanın birçok ülkesinde hala en çok satan kitaplar arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!