‘N’aber Naci’ deyip vurdu

Güncelleme Tarihi:

‘N’aber Naci’ deyip vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2011 00:00

Haberin Devamı

SİLAHIYLA PENCEREDEN PAZARLIK YAPTI

SGK ÖNÜNDE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

İŞTE OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

SALDIRGAN PENCEREDEN PAZARLIK ETTİ / WEB TV

MUĞLA’da dün saat 09.30’da, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ege Bölgesi İl Müdürleri Koordinasyon Kurulu Toplantısı için İzmir, Aydın, Denizli, Uşak ve Muğla SGK il müdürleri biraraya geldi. Balıkesir ve Manisa il müdürleri beklenirken, salona Muğla SGK İl Müdürü Naci Şahin’in (37) hakkında soruşturma açtığı, Destek Şefi Hasan Sünnetçioğlu (40) girdi. “N’aber Naci” diyen Sünnetçioğlu, elindeki tabancayı masada oturan Müdür Şahin’e doğrultarak tetiği çekti. Ancak silah tutukluk yaptı. Bunun üzerine mekanizmayı yeniden kuran Sünnetçioğlu, ikinci denemesinde Şahin’i başından ve sol omuzundan iki kurşunla vurdu. Şahin herkesin gözü önünde kanlar içinde yere yuvarlandı.

Karmaşa anında Ege Bölge ve İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin odadan çıkarken saldırgan, içeride kalan Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz, Uşak İl Müdürü Kenan Şenol ve Denizli İl Müdür Vekili Ahmet Kurt’un dışarı çıkmasına izin vermedi.

Cesedi vermedi

/images/100/0x0/55eae772f018fbb8f89e272d

Sünnetçioğlu, olay yerine gelen polise, üç il müdürünü de öldüreceğini, ardından intihar edeceğini söyledi. Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay’ın ikna etmesiyle rehineleri bir süre sonra bırakan Sünnetçioğlu, öldürdüğü Naci Şahin’in cesedinin alınmasına izin vermedi. Emniyet güçlerinin çabası sonucunda, saldırgan yaklaşık iki saat sonra teslim oldu. Emniyet Müdürü Ay, “Kendini öldürmekte çok kararlıydı. Büyük uğraşlar sonucunda silahını teslim etti. Verdiğimiz suya sakinleştirici hap koyduk. Bunun da ikna etmemizde etkisi oldu. Sorgusunda görev değişikliği nedeniyle bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi” dedi. Sünnetçioğlu, emniyette işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliye çıkışı saldırgan, “Rehineleri öldürmem asla söz konusu değildi. Kendimi öldürecektim. Yaptıklarımdan pişmanım. Beni dinlemeyenler utansın” dedi.

‘Tayin etmeyin’ demiş

MUĞLA SGK İl Müdürlüğü’nde Destek Şefi olarak görev yapan Hasan Sünnetçioğlu’nun, iki ay önce, kuruma giriş çıkışlarda kullanılan manyetik kartı başkasına okutup, işe iki saat geç geldiği iddiasıyla açılan soruşturma sonucunda kınama cezası aldığı anlaşıldı. Eşi de aynı yerde çalışan Sünnetçioğlu’nun kınamanın ardından tayini de çıkınca SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin’in yanına giderek tayin istemediğini söylediği, ancak sonuç alamadığı öğrenildi. Otopsinin ardından Muğla Devlet Hastanesi Morgu’ndan cenazesi alınarak ambulansla SGK İl Müdürlüğü önüne getirilen Naci Şahin için tören düzenlendi. 2 çocuk babası Şahin’in cenazesi ambulansla İzmir’e, oradan da uçakla memleketi Yozgat’a gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!