Seçim rekabeti sanal alemde hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Seçim rekabeti sanal alemde hızlandı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 07, 2011 13:36

Türkiye 12 Haziran genel seçimlerine hazırlanırken siyasi partilerin rekabeti sanal aleme de taşındı. İnternet kullanıcılarının CHP’nin resmi internet sitesine son dönemde gösterilen ilgi ise dikkat çekti.

Haberin Devamı

12 Haziran’da yapılacak MilletvekilliÄŸi Genel Seçimlerine az bir süre kala partiler bir yandan milletvekili adaylarını belirmeye çalışırken bir yandan da seçmene yönelik tanıtım faaliyetlerine hız veriyor.Â

İnternet üzerinden yürütülen seçim kampanyaları da son dönemde siyasi partiler için en önemli seçim stratejilerinden biri haline gelirken partiler seçim vaatleri ve projelerini resmi siteleri üzerinden seçmene sunmaya başladı.

EN ÇOK İLGİ CHP'NİN SİTESİNE

Üç büyük parti arasında son dönemde internet üzerinden en dikkat çeken parti ise CHP oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasının ardından tasarımı tamamen değişen www.chp.org.tr internet kullanıcılarının son dönemde en çok ilgi gösterdiği siyasi parti internet sitesi oldu.

Seçim rekabeti sanal alemde hızlandı

Haberin Devamı

İnternet sitelerinin kullanım istatistiklerinin ölçüldüğü Alexa’daki bilgilere göre CHP’ye sanal alem üzerindeki ilgi son bir ayda yüzde 173 oranında artış gösterdi.

Seçim rekabeti sanal alemde hızlandı

CHP’nin seçim vaatleri arasında yer alan ‘Aile Sigortası’, ‘askerliğin kısaltılması’ ve ‘Gence Artı’ gibi projelerini açıklamasının ardından internet sitesine girişler artarken, seçmen bilgi sorgulama sisteminin medyada yer aldığı günlerde ise adeta patlama yaşandığı görülüyor.

AK PARTİ'NİN ARTIŞI İSTİKRARLI

Milletvekilliği aday adaylığı başvurularında rekor kıran AK Parti internet kullanıcılarından da düzenli bir şekilde ilgi görmeye devam ediyor. Son altı ayda kullanım istatistikleri istikrarlı şekilde artan www.akparti.org.tr ‘ye ilgi son bir ayda ise yüzde 48 oranında artış gösterdi.

Seçim rekabeti sanal alemde hızlandı

MHP'DE ARTIÅž YÃœZDE 100

MHP’nin internet sitesine ilginin de seçimin yaklaşmasıyla arttığı dikkat çekiyor. Son 6 ayda sabit bir kullanım oranı görülen www.mhp.org.tr’ye girişlerin mart ayı ile birlikte arttığı ve bu artışın son bir ayda yüzde 100’lere kadar çıktığı görülüyor.

Haberin Devamı

Seçim rekabeti sanal alemde hızlandı

andemir@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!