KKTC'de televizyon yöneticisine bombalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

KKTCde televizyon yöneticisine bombalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2011 00:00

KKTC'de yayın yapan özel “Kanal T” televizyon kanalının yöneticilerinden gazeteci Mutlu Esendemir, arabasına konan düzeneğin patlaması sonucu hafif şekilde yaralandı.

Haberin Devamı

Polisten elde edilen bilgiye göre, Kanal T önünde park halinde bulunan CK596 plakalı aracının altına, meçhul kişi ya da kişiler tarafından konan düzenek, saat 01.00 civarında Esendemir'in binmek üzere aracın kapısını açtığı sırada patladı.

Gazeteci Kutlu Esendemir'in ağabeyi olan Mutlu Esendemir, patlama sonucunda sağ ayak topuğundan yaralandı.

Olay yeri, bomba inceleme uzmanları tarafından inceleme altına alındı. Araçta büyük hasar meydana gelmediği tespitinde bulunan polisin soruşturması devam ediyor.

Patlayıcının niteliğiyle ilgili inceleme de sürüyor.

SALDIRIYA BÜYÜK TEPKİ

KKTC'deki basın kuruluşları, özel Kanal T televizyonu Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Mutlu Esendemir'e yönelik saldırıya tepki gösterdi.

Kanal T televizyonu Direktörü Sibel Tatar, kanal programcılarından Mutlu Esendemir'e dün gece yapılan saldırıyı kınadı.

Haberin Devamı

Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının Esendemir'in programının ardından evine gitmek için Kanal T televizyonundan ayrılırken meydana geldiğine dikkati çekerek, “Esendemir'i korkutmak amacıyla patlatıldığı düşünülen ses bombasının, tüm basın camiası ile birlikte kendilerini de üzdüğünü” kaydetti.

“Bu çirkin saldırının hangi amaca sahip olursa olsun hoşgörülecek hiçbir yanı yoktur” diyen Tatar, saldırının Esendemir’e değil tüm basın camiasına yapıldığını kaydetti.
         
DIŞ BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI TANPINAR

KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar da, birlik üyesi Esendemir’e yapılan saldırıyı “şiddetle ve nefretle kınadığını” açıkladı.

Tanpınar, yazılı açıklamasında, “saldırının basın özgürlüğünü hedef alan, hunharca planlanmış bir saldırı olduğunu” kaydetti.

“Basın ilkelerini, basın özgürlüğünü silahla, bombayla gözdağı vererek değiştireceklerini sanan karanlık güçler ne acı ki hala varlıklarını devam ettirmekte olduklarını, bu saldırılarla her seferinde bir kez daha gözler önüne sermektedir” diyen Tanpınar, “bu nedenle basın ve ifade özgürlüğüne yönelik saldırı için bir şeyler yapılmasının zamanının gelip de geçtiğini” ifade etti.

Tanpınar, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kaos ve kargaşa ortamına sürüklemek isteyen çevrelerin, medya kuruluşlarını ve gazetecileri hedef alarak amaçlarına ulaşma girişimlerinin başarısızlıkla noktalanması gerektiğini”  belirterek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Dış Basın Birliği ailesinin değerli bir ferdi olan meslektaşımız Mutlu Esendemir'e bir kez daha acil şifalar diler, Kanal T'ye ve tüm basın camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.”

GAZETECİLER BİRLİĞİ'NİN TEPKİSİ

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Cenk Mutluyakalı da Esendemir'e yönelik bombalı saldırının son derece üzücü olduğunu vurgulayarak “Esendemir'e ve tüm Kanal T camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletir, olayı kınarız” dedi.

Mutluyakalı açıklamasında, “gazetecilere yönelik tehdit, saldırı, eylem ve hedef göstermeleri endişeyle izlediklerini” belirtti.

Tüm yetkili ve sorumlu makamları, medya kurumları ve gazetecilere yönelik saldırıları çok daha ciddiyetle araştırmaya davet eden Mutluyakalı, “Unutulmasın ki, basın özgürlüğü, yaşamın ve toplumun özgürlüğüdür; gazetecilere yönelik her türlü tehdit ve saldırı, demokrasiye yapılmış bir saldırıdır” dedi.

Haberin Devamı

GAZETECİLER CEMİYETİ VE BASIN SEN

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mete Tümerkan ise saldırıyı kınayarak, “medyaya dönük son zamanlarda gündeme gelmeye başlayan tehdit ve şantaj olaylarının kabul edilemez olduğunu” kaydetti.

Bu konuda tüm kesimleri gerekli önlemleri almaya davet eden Tümerkan, şiddetle, korku salarak ve zorla kimsenin bir yere varamayacağını, medyanın bu tür yöntemlerle susturulamayacağını belirtti.

Tümerkan Gazeteciler Cemiyeti'nin medyayı susturmaya dönük her türlü girişim ve eylemin karşısında olmaya devam edeceğini bildirdi.

Basın-Sen de Esendemir'e yapılan saldırıyı, “basın özgürlüğü, özgür gazetecilik ve halkın bilgi alma hakkına saldırı olarak değerlendirdiğini”  belirterek, kınadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!