'Taksitle cinayet' davası başladı

Güncelleme Tarihi:

Taksitle cinayet davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2011 17:47

Konya'da, fuhuş yaptığını ileri sürdüğü sevgilisini taksitle 30 bin liraya tuttuğu kiralık katille öldürttüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına sanık Gökhan E, azmettiricilikle suçlanan Tuncay K. ve aracı olduğu ileri sürülen Ahmet S. ile taraf avukatları katıldı.

Savunması istenen tutuklu sanıklardan Gökhan E, “Maktulün evinden çıkarken kapıda belimdeki silahı çekip ayaklarına doğrulttum. Silahı fark edince hamle yaptı ve elime vurdu. Gözüm kapalıyken silah ateş aldı. Korktum ve kaçtım. Silahı Tuncay'a verdikten sonra Antalya'daki ailemin yanına döndüm” dedi.

Ölen Ayşe Yıldırım ile 9 yıl birlikte yaşadıklarını ve bir çocuklarının olduğunu ifade eden Tuncay K. ise savunmasında şunları söyledi:
“Ailemin baskısıyla başka biriyle evlenmek zorunda kaldım ancak Ayşe'yi sevdiğim için diğer eşimle yaşamadım. Ancak bir süre sonra Ayşe'den ayrıldım. Çocuğumuz olduğu için görüşmeye devam ederken, başkalarıyla birlikte olduğunu öğrendim. Uyarılarıma aldırmadı. Olaydan 3 gün önce Gökhan'ı evine gönderdim. Dövmesini ve korkutmasını isteyerek silah verdim. O gün içeriye giremediğini söyledi. Olay günü Gökhan'ı tekrar eve bıraktım. 45 dakika sonra beni aradı ve bulunduğu yere gelmemi istedi. Silahı kendisinden aldım. Bu sırada Ayşe'nin durumunu öğrenmesi için hastaneye bir arkadaşımı gönderdim. Beni arayıp öldüğünü söyleyince kaçarken silahı yol kenarına attım. Bir süre de İstanbul'da kaldım, sonrasında da polisler yakaladı.”

Tuncay K. ile Gökhan E. arasında aracılık yaptığı öne sürülen Ahmet S. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Sanıkların tutukluluk haline devamına karar veren mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

17 Aralık 2010 tarihinde merkez Meram ilçesi Şeyh Sadrettin Mahallesi Sadrettin Konevi Sokak'ta Ayşe Yıldırım (33), silahla ağır yaralanmış, kaldırıldığı Konya Numune Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili Ayşe Yıldırım'ı öldürdüğü iddiasıyla eski sevgilisi Tuncay K. ve azmettiricilikle suçlanan Tuncay K. ile aracı olduğu ileri sürülen Ahmet S. tutuklanmıştı.

Tuncay K'nın ifadesinde, ayrıldığı sevgilisi Ayşe Yıldırım ile fuhuş yaptığı gerekçesiyle sürekli tartıştığını, aylardır kafasında tasarladığı cinayet için kiralık katil arayışına girdiğini, olaydan 3 hafta önce tanıştığı Gökhan E. ile, sevgilisini öldürmesi için taksitle 30 bin liraya anlaştığını ve 200 lirasını da peşin verdiğini itiraf ettiği öğrenilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!