Seçmen listesi kontrolü için yarın son gün

Güncelleme Tarihi:

Seçmen listesi kontrolü için yarın son gün
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2011 09:28

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 12 Haziranda yapılacak milletvekili genel seçimi için 18 Martta askıya çıkardığı seçmen listelerini yarın askıdan indirecek. Seçmenlerin yarın saat 17:00’ye kadar listelerde adlarının olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Muhtarlığa gitmek için vakti olmayan seçmenler de Kurulun “ysk.gov.tr” internet adresinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaralarını girerek, seçmen kütüğünde kayıtları olup olmadığını öğrenebilecekler.

Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, seçmenlik durumunu oy kullanabilir duruma getirebilmek için ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına başvurabilecekler.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin kesinleşme tarihi olan 8 Nisan 2011 Cuma günü saat 17.00 itibariyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, seçmenlerden ölmüş olanlar ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılanlar Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce silinecek.

MUHTARLIK BÖLGESİ ASKI LİSTELERİNE İTİRAZ

Muhtarlık bölgesi askı listelerine seçmenler ve siyasi partiler askı süresi içinde itiraz edebilecekler. Muhtarlık bölgesi askı listelerine siyasi partilerin, ilçe seçim kurulu başkanlıklarına isimlerini bildirdikleri yetkilileri, o ilçede oturan tüm seçmenler ve seçmen kütüğüne yazılmaması gerekenlerden yazılmış olduğu anlaşılanlarla ilgili olarak, seçmen niteliğini taşıyan vatandaşlar ise ancak kendileriyle ilgili olarak itirazda bulunabilecekler.

İtirazlar ilçe seçim kurulu başkanına yazılı olarak yapılacak, itirazlarda kimlik numarası taşıyan belgeler istenilecek, belgelerden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşımayanlara itibar edilmeyecek.

İlçe seçim kurulu başkanı, kendisine ulaşmasından itibaren itirazları en geç 3 Nisan 2011 Pazar günü saat 17:00’ye kadar kesin karara bağlayacak. Bu kararlara uygun olarak gerekli kayıt ve düzeltme işlemlerinin yapılması ile muhtarlık bölgesi askı listeleri 8 Nisan 2011 Cuma günü kesinleşecek.

YURT DIŞI SEÇMEN KÜTÜĞÜNÜ KONTROL İÇİN DE YARIN SON GÜN

Haberin Devamı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün adres kayıt sisteminden alınarak oluşturulan Yurt Dışı Seçmen Kütüğü, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Dairesi Başkanlığı’nın seçmen niteliğini taşıyan ve askerde bulunan kişilere ilişkin kayıtları ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan olay bilgileri dikkate alınarak Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce merkezi olarak güncelleştirilecek.

Yurt dışında yaşayan ve seçmen niteliğini taşıyan Türk vatandaşlarının Yurt Dışı Seçmen Kütüğündeki kayıtları, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce, güvenli sorgulama yöntemi kullanılarak Kurulun internet sayfasında 18 Martta ilan edildi.

Vatandaşlar “Yurt Dışı Seçmen Sorgulama” ekranından kimlik numarasını girerek Kütüğe kayıtlı olup olmadığını kontrol edebilecekler. Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün ilanı da yarın saat 17:00’de sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!