New York’ta iki Türk mafya çetesine darbe

Güncelleme Tarihi:

New York’ta iki Türk mafya çetesine darbe
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2011 00:00

New York’un Long Island bölgesi ve Rochester şehrindeki 2 ayrı Türk mafya üyelerine polisin yaptığı geniş kapsamlı operasyonla ağır darbeler indirildi.

Haberin Devamı

Long Island’da 2 kardeşin başını çektiği Türk çete polisin yaptığı “Şişirme Operasyonu (Bust Out)”, Rochester şehrinde aralarında 3 Türk’ün bulunduğu bir grup ise “Tefeci Operasyonu (Operation Breakers)” ile yaklaşık 25 milyon dolarlık bir dolandırıcılık gerçekleştridikleri iddiası ile tutuklandılar. Long Island bölgesinde Türkiye’ye dönme planları yapmakta olan öğrenci ve ailelerin hesaplarına onbinlerce dolar para yatırarak kredi limitlerini şişiren şüphelilerin, sonra yatırdıkları parayı çekip, alınan kredinin yarısını hesap sahipleri ile paylaşarak vurgun yaptıkları ortaya çıktı.
Türk JR (Ceyar)
Şişirme Operasyonu, Çağatay Ünlü (40), işbirlikçisi çete başı Özgür Yetim’in dargın olduğu ağabeyi Necdet Yetim’in aracına silah koyup polise ihbar etmesi ile başladı. ‘Türk JR (Ceyar)’ lakaplı Necdet Yetim, de kardeşlerini ihbar etti. Tutuklanan Çağatay Ünlü, bütün sahtekarlıkları polise anlattı. Necdet Yetim’in tutuklanan kardeşleri Nazım 5 yıla kadar, Özgür ise 10 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya. Necdet Yetim, “10 yıl önce kardeşlerimin yasadışı işler yaptıklarını öğrenince ilişkimi kestim” dedi. Yetim, kardeşlerinin şimdiye kadar en az 5-6 milyon dolar nakit parayı Bursa, Mudanya’daki yakınlarına aktardıklarını da iddia etti.

Haberin Devamı

Kredi kartı çetesi 1986’da kuruldu

NEW York’un kuzeyindeki Rochester şehrinin Monreo Bölge Savcısı Mike Green’in detaylarını duyurduğu ‘Tefeci Operasyonu adı verilen diğer operasyonda da aralarında 3 Türk’ün bulunduğu 8 kişilik kredi kartı çetesi çökertildi. Başını ‘Mike the Turk’ lakaplı Ersin Yaman ile İsmail Cruz’un çektiği çetenin 1986’da kurulduğu ve çalıntı kredi kartları ile ABD’nin ileri gelen mağazaları JCPenney, Sears, Wegmans ve Home depot gibi mağazaları hedef seçerek, alışveriş yaptıkları ve aldıkları ürünleri satarak şimdiye kadar 15 milyon dolar değerinde haksız kazanç elde ettikleri iddia ediliyor. Rochester şehrinde yakalanan çetenin Türk elemanlarının Ersin Yaman, Vedat Kıraç ve Muhittin Akyüz olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!