Erdoğan reform tavsiye etti

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan reform tavsiye etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye’de yaşanan gelişmelere ilişkin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile iki kez görüştüğünü belirterek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı da bu ülkeye gönderdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Erdoğan, Irak ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

Esad ile 2 kez görüştüm

“Sayın Esad ile iki kez görüşme yaptım ve bu görüşmemizin dışında MİT Müsteşarımızı da bu arada tekrar Suriye’ye gönderdik. Yani süreci Dışişleri Bakanlığımız’la birlikte yakından takip ediyoruz ve burada özellikle reforma yönelik yılların talepleri var ve bunları Sayın Cumhurbaşkanıyla sürekli oturup konuştuk. ‘Eğer bu halkın taleplerine sizler de reformist bir yaklaşımla olumlu cevaplar verecek olursanız, Suriye’deki sıkıntıları çok daha rahat aşmanızı sağlayacaktır’ tavsiyelerini yaptık. Son iki görüşmemiz de 3 gün içerisinde oldu. Sayın Esad’a bu düşüncelerimizi yine aktardım. Tabi ki hassasiyetimiz var, bunları vurguladık.”

Haberin Devamı

‘Hayır’ demedi

Erdoğan, Esad’ın görüşmelerde kendisine ne karşılık verdiği yönündeki soruya da şu yanıtı verdi: “Biz tabi ‘hayır’ cevabı almadık, bu tür taleplerle alakalı olarak. Örneğin olağanüstü halin kaldırılması istikametinde şu anda çalışmaları yaptığını söylediler. Siyasi partiler kanunuyla ilgili çalışmaları yaptırdıklarını söylediler. Temennimiz odur ki; biran önce bunları sözde değil özde uygulamaya koymak suretiyle gerçekleştirdiğini ve hatta bizzat kendisinin kamuoyuna bir açıklama yapması gerekliliğini de özellikle tavsiye ettik. Temenni ederim ki bugün yarın bu açıklamayı yapar.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!