Haykırışı bastırma dinle

Güncelleme Tarihi:

Haykırışı bastırma dinle
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 23:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Libya’nın ardından çatışmalara sahne olan Suriye’nin Devlet Başkanı Beşar Esad’a, “Haykırışları bastırmak için değil, dinlemek için çaba göster” mesajı verdi. Erdoğan, Adana’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Sevgili kardeşlerim bölgemizde çok önemli gelişmeler oluyor. Tunus ile Mısır’ın ardından Libya’da Bahreyn’de, Yemen’de en sonunda da Suriye’de halklar değişim taleplerini güçlü şekilde dile getirmeye başladılar. Lider halkı için vardır. Lider ülkesi için milletin geleceği için vardır. Değişimi yönlendirecek olan milletine istikamet çizecek olan liderdir, liderlerdir. Lider değişime direnirse halkın taleplerine kulak tıkarsa zalimleşir.

Adeta çırpınıyoruz

“Biz dış politikamızı ilkeler üzerinden yönetiyoruz. Biz dünyanın her yerinde her ülkesinde adaletten hukuktan yanayız. Demokrasi ve haktan yanayız. Biz çıkarlar peşinde değiliz. Biz insanların ölmesi pahasına insanlara zulmedilmesi, insanların ezilmesi pahasına çıkarlarımız var diyerek, zulme, işkenceye, şiddete, hukuksuzluğa sessiz kalamayız. Biz Ortadoğu’daki değişimin sancısız ve sorunsuzca gerçekleşmesi için adeta çırpınıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!