Suç işlemek için İstanbul’u paylaşmışlar

Güncelleme Tarihi:

Suç işlemek için İstanbul’u paylaşmışlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2011 00:00

İstanbul polisi, ATM cihazlarına yaptıkları düzenekleri yerleştirerek kartların sıkışmasını sağlayıp para çeken bir şebekeyi takibe aldı.

Haberin Devamı

İstanbul’da 10 ayrı adrese yapılan eşzamanlı baskınlarda Engin A., Hüseyin İ., Sinan Y. ve Gökhan K. gözaltına alındı. Şüphelilerin bir ay önce yakalanıp tutuklanan Özgür A. (28) ve 5 adamıyla aynı çetede yer aldıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin, bu ortaklarıyla İstanbul’u suç işlemek için paylaştıkları anlaşıldı. Özgür A. ve çetesinin Avrupa yakasında, yeni yakalanan 4 kişinin Anadolu yakasında ATM dolandırıcılığı yaptıkları belirlendi. Telefon dinlemelerinde arkadaşları yakalandığında paniğe kapılan şüphelilerin birbirlerine “Umarım bizim ismimizi vermezler. Biraz ortadan kaybolmak gerekir” dedikleri anlaşıldı. Şifreli konuşan şüphelilerin dolandırdıkları para için “Çıtır”, “İş tamam” anlamında “Anne” kelimelerini kullandıkları belirlendi. Şüpheliler  tutuklandı.

32 KEZ GÖZALTI

Haberin Devamı

Çetenin elebaşılarından Engin A.’nın 17 kez hırsızlıktan, 9 kez dolandırıcılıktan olmak üzere yağma, esrar satmak, yaralama gibi suçlardan toplam 32 kez gözaltına alındığı, 15 ayrı suçtan arandığı ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!