CHP'den 4 bin adaylık başvurusu

Güncelleme Tarihi:

CHPden 4 bin adaylık başvurusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2011 20:17

CHP'de milletvekili genel seçimlerine yönelik aday adaylığı başvuruları tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, CHP'de 19 Mart Cumartesi günü başlayan aday adaylığı başvuruları tamamlandı. Saat 20.00'ye kadar alınan başvuru sayısının 4 bin civarında olduğu belirtilirken, CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil de kesin rakamın daha sonra açıklanacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'dan, eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya'dan, eski Genel Sekreter Önder Sav Ankara'dan başvuruda bulunurken, Ergenekon Davası tutuklu sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile DİSK Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Süleyman Çelebi de başvuru yapan aday adayları arasında bulunuyor.

Emekli Yargıtay Üyesi Kadir Özbek ile eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, eski YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner de başvuru yapanlar arasında yer alıyor.

Öte yandan oyuncu Peker Açıkalın ile sanatçılar Sabahat Akkiraz, Emre Saltuk, Hilmi Yarayıcı, Ali Rıza Binboğa ve Tolga Çandar da aday adaylığı başvurusu yaptı.

Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Sayıl ve Güney'in erkek kardeşi Yaşar Pütün, Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü, Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Ali Balkız, eski ATO Başkanı Sinan Aygün, hakem Selçuk Dereli, gazeteciler Oktay Ekşi ve Hulki Cevizoğlu aday adaylığı başvurusunda bulundu.
İstanbul Milletvekili Ali Topuz ve Esfender Korkmaz, Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, yapılacak seçimler için aday adayı olmayacaklarını açıklamışlardı.

Bu arada “Devrimci Karargah Örgütü” davası kapsamında tutuklu bulunan Hanefi Avcı'nın da aday adaylığı için başvuruda bulunduğu iddia edildi ancak CHP kaynakları bu bilgiyi doğrulamadı. Avcı'nın avukatı Fidel Okan da dün yaptığı açıklamada, müvekkilinin hiç bir partiden aday adayı olmayacağını bildirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!