Değerlerimize sahip çıkmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Değerlerimize sahip çıkmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2011 12:05

Barcelona'da 1992 yılında yapılan olimpiyatlarda 48 kiloda bronz madalya kazanarak Türk spor tarihinde bir ilke imza atan Hülya Şenyurt, yıllar sonra yeniden camiayla bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

1996 yılındaki Atlanta Olimpiyatları'nda da milli takımda yarışan ve 1998 yılında ise spora veda eden Şenyurt, judoda son dönemlerde elde edilen başarıların kendisini umutlandırdığını kaydetti.

1998 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nden mezun olan ve öğretmenliğe başlayan Hülya Şenyurt, 2003 yılından itibaren ise tenise yönelerek judoda elini ayağını çekti. Memleketi Ordu'da hem öğretmenlik yapan hem de tenis dersleri veren Şenyurt, yıllar sonra Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal'ın daveti üzerine Antalya'daki Nazım Canca Judo Turnuvası'na gelerek camiayla bir arada oldu.

Judoya 1986 yılında 13 yaşındayken başlayan ve 12 yıl bu sporu yapan Hülya Şenyurt, bu süre içinde birçok başarıya imza attı.

"DAHA İYİ OLMALIYIZ "

Judoda geçmişte olduğu gibi bugün de bayanlarda başarılı olduklarını hatırlatan Şenyurt, gençlerin sporda başarılı olabilmesi için eğitim sisteminde bazı yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Bazı yetenekli sporcuların eğitim-spor ikileminde kaldığını ve sonrasında eğitimi tercih ederek spordan koptuğunu söyleyen milli judocu, sporun meslek haline gelmesi halinde Türk sporcuların çok daha başarılı olacağını belirtti.

Judo milli takımını başına getirilen Hollandalı çalıştırıcı Willem Visser'in yerinde bir karar olduğunu ifade eden Hülya Şenyurt, "Visser'in kuracağı sistem ile Türk judosu daha iyi yerlere gelecektir. Önemli olan başarıda devamlılıktır. Eğer bu sistemi sağlıklı kurabilirsek, başarıların arkası kesilmez" diye konuştu.

"SEVE SEVE GÖREV YAPARIM"

Bugünkü konumuna judo sayesinde geldiğini ancak bazı nedenlerden dolayı bu spordan uzak kaldığını belirten Hülya Şenyurt, federasyon başkanı Fatih Uysal'ın kendisine yaptığı davetten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Judonun içinde aktif olmayı her zaman istediğini belirten Şenyurt, "Eğer bana bir görev verilirse seve seve kabul ederim. Bilgi ve tecrübelerimi genç sporculara aktarma imkanım olursa bundan mutluluk duyarım" diye konuştu.

Bayan Judo Milli Takımı'nın dünya takım yarışlarında üçüncü olmasının Türk judosu adına bir devrim olduğunu belirten Şenyurt, "Türkiye'ye bu başarıya kazandıran çocuklarımızın el üstünde tutmalıyız. Değerlerimize sahip çıkarak onları yüceltmeliyiz. Bundan dolayı tüm camianın birlik ve beraberlik içinde olması lazım" diyerek görüşlerini dile getirdi.

"OLİMPİYATLARDAN UMUDUM VAR"

Bugünkü sporcuların kendilerini göre daha şanslı olduğunun altını çizen Hülya Şenyurt, "Bizim zamanımızda dış müsabakaya gitmek oldukça kısıtlıydı. Senede bir veya iki defa yurtdışına çıkardık. Ama bugün ki sporcular çok şanslı. Sık sık turnuvalara giderek eksiklerini gideriyorlar." dedi.

Gerek bayan gerek erkek milli takımlarında çok kaliteli sporcular bulunduğuna dikkat çeken Şenyurt, Londra Olimpiyatları'nda judodan birkaç madalyanın gelebileceğini söyledi. Gelecek ay İstanbul'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda da çok iyi dereceler beklediğini ifade eden Hülya Şenyurt, başarılı olmanın sırrının "inanmaktan" geçtiğini kaydetti.

ŞENYURT'UN SPOR KARİYERİ

1992 yılında Barcelona Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanarak Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştiren Şenyurt'un spor kariyeri şöyle:

1990 Avrupa Gençler Şampiyonası üçüncüsü

1992 Avrupa Gençler Şampiyonası ikincisi

1992 Barcelona Olimpiyatları üçüncüsü

1993 Avrupa Büyükler Şampiyonası üçüncüsü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!